Asırlık camiyi yıkıp otopark yaptılar

Asırlık camiyi yıkıp otopark yaptılar
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan asırlık cami için önce restorasyon kararı alındı, sonra ise ani bir karar ile yıkımına karar verildi. Yıkılan cami alan inşaat çalışmaları henüz başlamadığı için cami yaşatma derneğince ücretli otoparka dönüştürüldü.

Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde, 1800'lü yılların sonunda inşa edilen tarihi Urgancı Ahmet Çelebi Camii, (Baç Çınarlı Camii) Valilik tarafından “güvenlik riski bulunduğu” gerekçesiyle ibadete kapatıldı. Anıtlar Yüksek Kurulu da geçtiğimiz nisan ayında restorasyon kararı alarak çalışmalara başladı.

 Haziran ayında ise İstanbul 2. Bölge Vakıflar Müdürlüğü'nce sürdürülen restorasyon çalışmaları bir anda durduruldu ve cami yıkıldı. Ahmet Çelebi Camii'nin aslına uygun olarak yapılacağı ve 800 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kaydedildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, cami için önce restorasyon ardından da yıkım kararının çıkması kafaları karıştırdı. Cami cemaatinin restorasyon çalışmalarından rahatsız olduğu ve kurulan cami yaşatma derneği ile ‘yıkılıp yeniden yapılması için' lobi faaliyetinde bulunduğu iddia edildi.

cami-otopark.jpg

Yıkılan cami alan inşaat çalışmaları henüz başlamadığı için cami yaşatma derneğince ücretli otoparka dönüştürüldü.