Eşi Gezi kararını eleştiren vali görevden alındı. Aslıhan Elibol Süleyman Soylu’nun izini yakaladı

Eşi Gezi kararını eleştiren vali görevden alındı. Aslıhan Elibol Süleyman Soylu’nun izini yakaladı
Gezi Davası kararlarını eleştiren AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık görevden alındı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Y. Üyesi Aslıhan Elibol dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından Gezi Davası kararlarını eleştiren AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık''ın eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık görevden alındı. Kocabıyık''ın geçici olarak İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiği bildirildi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Y. Üyesi Aslıhan Elibol, sosyal medya hesabından bu kararla ilgili dikkat çeken bir eleştiride bulundu.

Elibol, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın sokakta vatandaşları azarladığını hatırlatarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasını paylaştı.

Elibol paylaşımında, “Sokakta vatandaşlara bağıran Uşak Valisi Funda Kocabıyık için "Herkesin hatası olabilir. Tolere edici bakmalıyız. İnsan kaybetmek kolay, kazanmak zor” demişti Süleyman Soylu. Hatasından dolayı görevden alınmayan vali, eşi Gezi Parkı davasının kararını eleştirdiği için görevden alındı.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, korona virüs salgının etkili olmaya başladığı dönemde çekilen görüntülerle tepkilere neden olmuştu.

Vali Kocabıyık, incelemede bulunduğu sırada kentin yaya olarak en kalabalık yeri olan İsmet Paşa Caddesinde birbirlerine yakın kişileri görünce sert bir üslupla uyarmıştı. Maskesiz dışarıya çıkmasının yanı sıra üslubu nedeniyle de sert eleştirilere maruz bırakılmıştı.

Bakan Soylu ise, Kocabıyık için, "Hepimizin hatası olabilir. Biraz tolere edici bakmalıyız. İnsan kaybetmek kolay, kazanmak zor.” demişti.

İlgili Haberler