Aspiratör temizliğinde en pratik yöntemler

Aspiratör temizliğinde en pratik yöntemler
Aspiratörler her mutfağın vazgeçilmez ürünlerinden biri olarak evlerimizdeki yerini alıyor çünkü yemek kokularını ve yemek pişirirken ortaya çıkan artıkları gidermede epey fayda sağlıyor. Tabii hâl böyle olunca ister istemez kirlenen aspiratörleri belli aralıklarla temizlemek gerekiyor. Peki, aspiratör nasıl temizlenir?

Aspiratörün verimli çalışabilmesi için temizleme işlemi önemli bir rol oynar. Bu noktada "Aspiratör temizliği nasıl yapılır?" diye kara kara düşünmenize gerek yok! Temizlik yaparken yararlanabileceğiniz çok pratik yöntemler mevcut. İşte, detaylar...

ASPİRATÖR FİLTRESİ TEMİZLİĞİ

Öncelikle temizliğe başlamadan filtreyi aspiratörden sökmelisiniz. Ardından filtreyi temizlemek için basit ama etkili bazı yöntemleri kullanabilirsiniz.

1. BULAŞIK MAKİNESİ EN BÜYÜK YARDIMCINIZ

Aspiratör filtrelerini bulaşık makinesinde yıkayarak rahatça temizleyebilirsiniz. Filtreyi bulaşık makinesinde yıkamak, yoğun olmayan lekeler için epey pratik bir yöntem. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, uzun süre sıcak suya maruz kalan aspiratörün kolay yıpranacak olması.

2. YAĞ SÖKÜCÜNÜN GÜCÜNÜ DENEYİN

İnatçı lekelere maruz kalan aspiratörü yağ sökücü kullanarak temizleyebilirsiniz. Bu yöntemi uygularken işe yağ sökücüyü filtrelerin üzerine bolca püskürterek başlamalısınız. 5 dakika boyunca yağ ve kirlerin iyice çözünmesini beklemelisiniz. Daha sonra filtreyi sert kıllı fırça yardımıyla fırçalamalısınız. Son aşamada ise bulaşık deterjanı ve süngeriyle filtreleri yağ sökücüden arındırarak su ile durulamalısınız.

3. BEYAZ SİRKENİN BÜYÜSÜ

Bu yöntemde ilk adım olarak filtrenin sığabileceği boyutta tencerenin içerisinde bir miktar su kaynatmalısınız. Bu suyun içerisine bir su bardağı beyaz sirke ilave etmelisiniz. Su kaynadıktan sonra 1 fincan karbonatı yavaşça ekleyip filtreyi karışımın içine koymalısınız. Yaklaşık 10 dakika kadar sonra filtreyi karşımdan çıkarıp sert kıllı fırça yardımı ile fırçalamalısınız.

4. SODA DEYİP GEÇMEYİN

Bu yönteme de filtrenin girebileceği büyüklükte bir tencerede su kaynatarak başlayın. Daha sonra 2 şişe sodayı kaynayan suyun içerisine eklemelisiniz. Aspiratör filtresini karışımın içerisine batırıp 10 dakika kadar bekletmelisiniz. Bu işlem sırasında suyu kaynatmaya devam etmelisiniz ki filtre yağdan arınmış olsun. Son işlem olarak karışımdan çıkarttığınız filtreyi sert kıllı fırça ile iyice fırçalayıp soğuk su ile durulamalısınız.

ASPİRATÖR YÜZEY TEMİZLİĞİ

Aspiratörün üzerine deterjan sıkın ve yüzeyi sünger yardımıyla silin. Bu noktada kullanacağınız süngerin yumuşak olmasına özen göstermelisiniz. Durulama işleminden sonra aspiratörünüz tertemiz olacak!

 

 

İlgili Haberler