“Atamız var öksüz değiliz” pankartı fotoğrafının tarihine ve yerine inanamayacaksınız

“Atamız var öksüz değiliz” pankartı fotoğrafının tarihine ve yerine inanamayacaksınız
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanırken sosyal medyada paylaşılan "Atamız var öksüz değiliz” pankartının ne zaman ve nerede çekildiği merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti''nin kuruluşunun 98. yıl dönümü çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarla kutlanıyor. Egemenliği tek adamdan alıp halka veren büyük devrimin yıldönümünde tüm yurtta etkinlikler düzenleniyor. Siyaset, spor, sanat camiasından birçok isim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla paylaşımlarda bulunuyor.

Bu kutlu günde 1936 yılında Ordu’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında asılan bir pankart ilgi çekti.  Pankartta, Atamız var öksüz değiliz sözleri yer alıyor.

Asılan pankartla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kutlamalarda anıldı. Fotoğraf karesi sosyal medyada yoğun ilgi topladı. 

İşte o pankart:

Ordu''da genel seçimlerde 1946 yılından 1960''lı yılların başına kadar halk Cumhuriyet Halk Partisi''nden yana oy kullanmayı tercih ederken Adalet Partisi''nin kurulması ve seçimlere girmesiyle seçimlerde oylar Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında bölünmüştür.

80''li yıllarda ise Anavatan Partisi''nin seçimlere girmesiyle halkın çoğunluğu tercihini bu partiden yana kullanırken 2000''li yılların başından itibaren ise halkın tercihi Adalet ve Kalkınma Partisi''nden yana olmuştur.

İlgili Haberler