Atatürk düşmanı denize döktükten sonra bu tarihi sözü söylemişti. Paylaşım rekorları kırıyor

Atatürk düşmanı denize döktükten sonra bu tarihi sözü söylemişti. Paylaşım rekorları kırıyor
Bugün 9 Eylül. İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'inci yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Peki, Atatürk İzmir’in kurtuluşunun ardından tarihi hangi sözü söylemişti?

Paylaşım rekorları kırıyor

Her yıl olduğu gibi bu yılda İzmir’in kurtuluşu vatandaşlar tarafından coşkuyla kutlanıyor. Özellikle de sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluşuyla ilgili o sözler paylaşılıyor.

26 Ağustos 1922''de başlayan Büyük Taarruz''un neticesinde, İzmir 9 Eylül''de Yunan işgalinden kurtarıldı. Yalnızca İzmir''in değil tüm Anadolu''nun kurtuluşu olan bu şanlı zafer, İzmir''in yanı sıra ülkenin her yanında kutlanıyor. Bu özel gün için sevdiklerine kutlama mesajı göndermek ve sosyal medyada kutlama mesajları paylaşılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün özellikle de İzmir’in kurtuluşuyla ilgili, “Bütün Cihan İşitsin Ki Efendiler, Artık İzmir Hiçbir Kirli Ayağın Üzerine Basamayacağı Kutsal Bir Topraktır.” sözü paylaşım rekorları kırıyor.

9 EYLÜL''ÜN ÖNEMİ

İzmir''in kurtuluşunun 99. Yılında bu günün önemi merak ediliyor. Düşman işgali Anadolu''nun içlerine doğru ilerlerken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Dumlupınar Meydan Muharebesi''nde büyük bir zafer kazandı. Bu zaferin ardından İzmir ve çevre illerdeki işgalleri sonlandıran Türk Ordusu, Yunan ordusunu son işgal noktası olan İzmir''de mağlup ederek vatan topraklarını geri aldı.

 

 

İlgili Haberler