Atatürk Havaalanı pisti parçalanmaya başlandı. Yürekler yanıyor

Atatürk Havaalanı pisti parçalanmaya başlandı. Yürekler yanıyor
Millet Bahçesi yapılması için apar topar çalışmalara başlanan Atatürk Havalimanı’nda pistler iş makinaları tarafından parçalanmaya başlandı.

İş makinaları Millet Bahçesi yapılması için apar topar çalışmalara başlanan Atatürk Havalimanı’nda çalışmalara başladı. Yayınlanan görüntülerde pistin söküldüğü görüldü.

Millet bahçesine dönüştürülmesi için 29 Nisan''da pazarlık usulüyle yapılan ihalede 2 milyar 127 milyon 978 bin lira teklifle Yapı&Yapı şirketine verilen Atatürk Havalimanına iş makinaları girdi.

Pandemide sahra hastanesine dönüştürülmek için de 2 milyar TL kredi kullandırılan havalimanının millet bahçesine dönüştürülmesinin arkasında, İstanbul Havalimanı’nın satışı olduğu, satın almak isteyen aday ülkenin şirketin de Avrupa yakasında rakip başka bir havalimanı istemediği iddiası mevcut. 

Bu iddiaya karşılık Canan Kaftancıoğlu havalimanı önünde bugün yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ''İktidara geldiğimizde haksız-hukuksuz yere yapılmış bütün işletmeleri inceleyerek, denetleyeceğiz. Hak ettiklerinden bir kuruş daha fazla para yatırılmışsa hepsini alacağız’ demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanı''nı Katarlı, Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istiyorlar" dedi.

Kaftancıoğlu "Atatürk''ün ismini taşıyan Havalimanı''nı ne yaparlarsa yapsınlar, zaten gidecekler, Atatürk Havalimanı''na zarar verenlerden hesap soracağız. Bu işin arkasındaki siyasilerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Katarlı ve Suudi Arabistanlı, her kim alıyorsa fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız." diye konuştu.

KILIÇDAROĞ''LUNDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Peki bu işe neden alelacele giriştiler?" demişti.

Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürmüştü:

Büyük değişim öncesinde, 5’li çetelerin halktan götürdüğü paranın önemli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu acelenin nedeni? Bu parayı acilen oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl amaç? Yani hedef yeni havalimanını hızlıca elden çıkarmak mıdır? Burada asıl korku nedir? İşlenen günahların bedeli olarak, üçüncü havalimanının kamulaştırılma korkusu mu? Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?

Peki bunların Katarlı veya S. Arabistanlı suç ortaklarına biz nefes aldıracak mıyız? Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar? Yok edilen Atatürk Havalimanı’nın değerini de çetelerden, onların siyasal ayağından ve yabancı suç ortaklarından alacağımızı bilmiyorlar mı? Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları dilden anlatayım: Milletimizden çalınanlarla yapılan hiçbir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin. Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!

Kılıçaroğlu Suudi Arabistan ve Katarlılara yaptığı çağrıyı Arapça olarak da paylaştı.

İlgili Haberler