Atatürk ile ilgili skandal paylaşımlar yapmıştı: Hasan Uzunlar görevden alındı

Atatürk ile ilgili skandal paylaşımlar yapmıştı: Hasan Uzunlar görevden alındı
Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan paylaşımlarıyla büyük tepki çeken AKP’li Hasan Uzunlar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı AKP Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Uzunlar hakkında ayrıca disiplin soruşturması başlatıldı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar görevinden alındı. Öte yandan Uzunlar hakkında dişilin soruşturması başlatıldı.

AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan Uzunlar’ın Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki görevinden alınarak hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

AKP Samsun İl Başkanı Erhan Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Genel Merkezimizle yaptığımız istişare neticesinde; partimizin İlkadım ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, sosyal medya paylaşımları nedeniyle grup başkanvekilliği görevlerinden alınmış, disipline sevki konusunda da gerekli işlemler başlatılmıştır.”

aksu-001.jpg

NE OLMUŞTU

Samsu Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı skandal paylaşımlar büyük tepki çekti. Uzunlar, 10 Kasım’da  Atatük’ü anmak için yapılan saygı duruşunu hedef alarak,

"Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin" şeklindeki skandal sözlerinin ardından "Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun" şeklinde bir alıntıyı da paylaşarak, kılık kıyafet devrimindeki fötrü resminin altına ise 'Yahudi şapkası benzetmesini' yapmıştı.

ATAÜRK'Ü KARALAMA GİRİŞİMİ!

Atatürk için, "Cuma namazını hiç kaçırmazdı, Perşembe'den kılardı, sahurda tek kadeh rakı ile sabaha kadar oruç tutardı" gibi çirkin yakıştırmalarda bulunması dikkat çeken Uzunlar'ın, Atatürk'ün sözde bir mason lidere yazdığı "Emrettiğiniz gibi ülkeyi kurdum, şimdi emrettiğiniz gibi dinsizleştirme faaliyetlerine başlayacağım, hilafeti kaldıracağım" gibi yalan bir mektuba da paylaşımları arasında yer vermişti.

“O PAYLAŞIMLAR BANA AİT”

Paylaşımları için "O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım" savunmasında bulunan AKP'li Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uzunlar, şöyle konuşmuştu:

"Atatürk bizim kurucu devlet başkanımızdır. İlk Cumhurbaşkanımızdır. Buna kimsenin bir itirazı var mı? Yok. Benim de yok. Bu yaşıma kadar hep siyasetin içinde oldum bir kere bile Atatürk karşıtlığı yapmadım. Kaldı ki o sosyal ağ benim bu göreve gelmeden de kullandığım bir ağdır ve siyasi sıfatımla bir ilgisi yoktur. O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım."

İlgili Haberler