Atatürk Samsun'a çıkarken Beşiktaş Kulübü'ne emanet etmişti! Zübeyde hanım vefatının 99. yıl dönümde böyle anıldı

Atatürk Samsun'a çıkarken Beşiktaş Kulübü'ne emanet etmişti! Zübeyde hanım vefatının 99. yıl dönümde böyle anıldı
Beşiktaş Kulübü Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 99. yıl dönümünde anlamlı bir paylaşımda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk''ün annesi Zübeyde Hanım''ı kaybedişimizin 99. yıl dönümünde Beşiktaş''tan anlamlı bir mesaj paylaşıldı.

ATATÜRK SAMSUN''A ÇIKARKEN BEŞİKTAŞ''A EMANET ETTİ

Beşiktaş Kulübünün sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarken kulübümüze emanet ettiği değerli annesi Zübeyde Hanım’ı, vefatının 99. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İşte Beşiktaş''ın o paylaşımı:

EVDEKİ HALILARI SATIN!

Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşı döneminde annesi Zübeyde Hanım''ın kendisine telgraf çekip "Paramız bitti oğlum mustafa!" diye sıkıntısını belirttiğinde, yanındaki yaveri Salih Bozok "Elimizdeki mevcut paradan gönderelim mi?" diye sormuş, Atatürk ise "Hayır! elimizdeki para millete aittir, milli mücadele parasıdır ve bu maksatla harcanacaktır" diyerek annesine "Evdeki halıları, kilimleri satın!" cevabını göndermiştir.

İlgili Haberler