Atatürk'e annesinin mezarından çiçek!

Atatürk'e annesinin mezarından çiçek!
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında, annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinde yetişen çiçekler Anıtkabir'e götürülecek.

Anıtkabir'e götürülecek çiçeklerin tohumlarının serpilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, anne ile oğulun tarihi bu kadar belirlediği, bir ülkenin geleceğini çizdiği, bir kentle özdeş hale geldiği başka örnek bulunmadığını belirterek, "O anne Zübeyde Hanım, o oğul Mustafa Kemal Atatürk'tür. O ülke Türkiye, o kent İzmir'dir" dedi.

Karşıyakalıların eğitimden  sanat ve spora hayatın her alanında fark yarattığını dile getiren Akpınar, şunları söyledi: "Eğitime çok önem veriyoruz. Anaokulundan başlamak üzere üniversiteye kadar tüm Karşıyakalılara fırsat eşitliği tanıyarak, en iyi şekilde eğitim almalarını sağlıyoruz. 'Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor', bir dünya projesi. Yüzlerce genç arkadaşımız eğitimini tamamlamak üzere çalışıyor. O çocuklarımız hiçbir örgütün, cemaatin, art niyetli insanın eline düşmeden eğitim hayatını tamamlıyor. Kültür sanatta, önderimiz Atatürk'ün sözlerini harfiyen yerine getiriyoruz. Türkiye'nin ilk kadrolu oda orkestrasını açan belediyesi olduk."

Trenlerle gideceğiz

Bu yıl bir ilki gerçekleştireceklerini bildiren Akpınar, şöyle devam etti: "İlk defa bir anne, oğluna ölüm yıldönümünde kendi mezarından çiçek gönderecek. O çiçekleri Karşıyaka halkı 10 Kasım'da Anıtkabir'e, ellerinde demet demet götürecek. 10 Kasım'da Atamızın huzurunda olacağız ve diyeceğiz ki 'Atam rahat uyu, biz emanetine sahip çıkıyoruz ve anacığın, kabrinden sana çiçekler gönderdi.' Ankara'ya da ördüğü demir ağlarla, trenlerle gideceğiz." Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle Anıtkabir'de küçük bir alana çiçek tohumu ekeceklerini anlatan Akpınar, Anneler Günü'nde de Anıtkabir'den Zübeyde Hanım'ın mezarına çiçek getirileceğini söyledi. Daha sonra Akpınar, önce anaokulu öğrencileri, ardından törene katılanlarla Zübeyde Hanım'ın mezarının belirlenen bölümüne kasımpatı tohumu serpti.