Ateş Kara korona virüs için Çin'den gelen ilacın adını açıkladı

Ateş Kara korona virüs için Çin'den gelen ilacın adını açıkladı
Korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk canlı yayınında Çin'den gelen ve korona virüsü hastaları için kullanılan ilacın adını açıkladı.

Korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk’te Didem Arslan’ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye'nin Nabzı programının konuğu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bahsettiği Çin'den getirilen korona virüs ilaçlarıyla ilgili konuşan Kara, ilacın isminin 'Favipiravir' olduğunu açıkladı ve şu cümleleri kullandı:

“Belli noktalarda etkili olduğunu biliyoruz. Bugün kullanılmaya başlandı.”

Ateş Kara, sözlerine şöyle devam etti:

'BAŞARILI OLDUĞUNU GÖRDÜK'

"Çin'de kullanılan ama dünyanın başka yerinden pek kullanılmayan, başarılı olduğunu gördüğümüz bir ilaç var. Bunun nasıl temin ederiz diye düşünürken açıkçası bir araştırma projesi gibi o ülkelerde irtibata geçilerek onlar da Türkiye'ye hemen ilettiler. Bizim elimize de bugün sabahtan itibaren geldi. İstanbul'da Ankara'da Türkiye'nin farklı bölgelerindeki illere de dağıtımı yapıldı."

'SATILAN BİR İLAÇ DEĞİL'

"Ben burada o ilacın direkt ismini de söyleyebilirim. Satılan bir ilaç değil. Bu Favipiravir adında geliştirilmiş bir ilaç. Belli noktalarda etkili olduğunu biliyoruz. Bugün kullanılmaya başlandı. Olumlu sonuç alıp almayacağımız göreceğiz. Direkt o virüsü ortadan kaldıran bir ilaç hala yok."