Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara müjdeyi verdi: "Yeni gelişme iyiye işaret"

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara müjdeyi verdi: "Yeni gelişme iyiye işaret"
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs vakalarında azalma olduğunu söylemek için erken olduğunu belirterek, "Bir veya iki gün daha azalmayla devam ederse o zaman diyebiliriz ki vaka sayılarımızda bir plato başladı" dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarında azalma olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'ye konuşan Prof. Dr. Ateş Kara, “Yeni tanı konan vaka sayısında azalma var, bu aslında iyiye işaret. Ama daha azalıyor demek için süre çok kısa. Bir veya iki gün daha azalmayla devam ederse o zaman diyebiliriz ki vaka sayılarımızda bir plato başladı” yorumunu yaptı.

Türkiye’nin tedavide iyi bir konumda olduğunu öne süren Kara, “Avrupa’da maddi olanaklar ve teknoloji açısından bizden iyi durumda ülkeler var. Ama sağlık personelimiz eğitim ve bilgi birikimi açısından tartışılmaz Avrupa’nın en iyisi. Bunu da Cumhuriyet sonrası tıp eğitimine borçluyuz” dedi.

"AŞININ 2021'DEN ÖNCE GELMESİ ÇOK İYİMSER BİR BAKIŞ"

“İlaç belki daha erken bulunabilir, üzerinde çok çalışılıyor ama etkili ve kesin koruyuculuğunun olduğunu söyleyebileceğimiz bir aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış” diyen Kara, yurttaşlara şu önerilerde bulundu:

“Bir ilacımız da olsa bugün için halen ve halen en etkili yöntem sosyal izolasyon, maskeyi gerektiğinde kullanmamız ve el yıkamamız. Bağışıklık sisteminin normal çalışmasını, fonksiyonunu iyi görmesini sağlamak için üç faktör var. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve kısa süreli de olsa gün içinde 30 dakikalık yürüyüş.”