Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan koronadaki yeni gelişme ile ilgili flaş açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan koronadaki yeni gelişme ile ilgili flaş açıklama
Çin'de dondurma örneklerinde koronaya rastlanması üzerine binlerce ürüne el kondu. Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, gece yarısı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Çin'in Tianjin kentinde dondurmalardan alınan üç numunede korona virüs tespit edildiği bildirildi. Tianjin Daqiaodao Food Co. tarafından üretilen dondurmalardan alınan örnekler, Salı ve Çarşamba günleri kontrol için belediyenin hastalık kontrol merkezine gönderilmişti.

PROF. ATEŞ KARA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşımda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de dondurmada koronavirüs tespit edilmesi, büyük olasılıkla üretim sırasında koronavirüs pozitif birisinden bulaş olması ile ilgili olabilir. Soğukta bulunduğu için, virüs daha uzun süre tespit edilebilir Bulaşa neden olamaz dünyada bugüne kadar gıda ile geçiş gösterilmediÇin'de bir seferde üretilen 4,836 kutu dondurmadan alınan örneklerden 3'ünde virüs pozitif bulunmuş. Öncelikle bu hastalık yapabilecek bir virüs mü ? Yoksa, virüs parçası mı ? Bunu değerlendirmek mümkün değil, ancak virüs bile olsa bugüne kadar gıda ile geçiş olduğu gösterilmedi" ifadelerini kullandı.

ateskara.jpg