Kritik Bilim Kurulu öncesi Ateş Kara’dan flaş açıklama. Yeni tedbir olacak mı?

Kritik Bilim Kurulu öncesi Ateş Kara’dan flaş açıklama. Yeni tedbir olacak mı?
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, yarın toplanacak kurulda yeni tedbirlerin masaya yatırılacağını açıkladı. Kara, "Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır" dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, yarın Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu’nda yeni tedbirlerin masaya yatırılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Kara, il bazında bir kısıtlamanın gündeme gelip gelmemesine ilişkin, "Büyük olasılıkla diyorum çünkü yeni rakamlar yarın değerlendirip, konuşulacaktır. Yeni önlemlere gerek olup olmadığı ve son dönemde elde edilen bilgiler konuşulacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Avrupa’daki vaka artışına dikkat çeken Kara, "Dikkat edecek olursak, Avrupa'daki ülkelerde ciddi bir vaka artışı var. Böyle olunca biz ne yapabiliriz onlar değerlendirilecek. Onlardan aldığımız örneklere göre Türkiye'de neler yapabiliriz, hep beraber konuşacağız." dedi.

Hastalığı geçirenlerin tekrar virüsü alabildiğini hatırlatan Ateş Kara, "Özelikle Avrupa'daki vaka artışı ile erken dönemde hastalanan kişilerin bazılarının tekrar virüsü alabildiklerini ve tekrar hastalanabildiklerini görüyoruz. O nedenle de hastalığı geçirmiş olmanın, koruyucu olmadığının vurgusunu tekrar yaparak, bizim tüm önlemleri tekrar tekrar hep birlikte hastalığı geçirsek de geçirmesek de uymamız gerekiyor. Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır." şeklinde konuştu.