Avni Yıldırım kimdir. Avni Yıldırım ve Canelo Alvarez tarihi boks maçının detayları

Avni Yıldırım kimdir. Avni Yıldırım ve Canelo Alvarez tarihi boks maçının detayları
Türk boks tarihinde çok önemli bir gece yaşandı... Milli boksör Avni Yıldırım WBC - WBA Dünya Süper Orta Sıklet Unvan maçında, kemerlerin sahibi Meksikalı Canelo Alvarez ile ringde kariı karşıya geldi. Peki, Avni Yıldırım kimdir? Avni Yıldırım ve Canelo Alvarez boks maçının detayları…

Türk boksör Avni Yıldırım, WBA ve WBC süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Canelo Alvarez ile karşılaştığı mücadele ABD Miami''de Hard Rock Stadı''nda oynanan karşılaşmayı Canelo Alvarez kazandı. Alvarez, 35 milyon dolar kazandı. Yıldırım ise 1 milyon dolar aldı.

AVNİ YILDIRIM VE CANELO ALVAREZ BOKS MAÇININ DETAYLARI

Meksikalı boksör Canelo Alvarez ile 80 bin kişilik Miami Hard Rock Stadyumu’nda kozlarını paylaşan Avni Yıldırım, 3. raunt sonunda doktor kararıyla çekilmek zorunda kaldı. Korona virüsü salgını kuralları nedeniyle yaklaşık 15 bin kişinin tribünden izlediği mücadelenin biletleri yaklaşık 8 bin Dolar’dan satılırken boks maçı büyük heyecana sahne oldu. Türk basınının ve dış basınının gözlerini ayırmadığı maç, herkes tarafından büyük ilgi gördü.

Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Alvarez karşısında olan Türk boksör Avni Yıldırım, 4. raunda çıkamadı ve doktor kararıyla maça devam edemeyeceğini açıkladı.

Boksun en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen Canelo Alvarez, 3. rauntta bir ara sağ-sol kombinasyonlarla Yıldırım’ı iplere sabitledi. Yumruklarına devam eden Alvarez’i raundu sona erdiren ses durdururken, Avni Yıldırım’ın antrenörü Joel Diaz boksörünün maça devam edemeyeceğini duyurdu.

Kariyerindeki 3. mağlubiyetini alan 29 yaşındaki Türk boksör Avni Yıldırım, organizasyondan 1 milyon Dolar’ın üzerinde kazanç elde edecek. Forbes’un en çok kazanan sporcular listesinde 30. sırada yer alan ‘Canelo’ Saul Alvarez ise, WBA kemerini koruyup maç sonrası servetine 36 milyon Dolar eklemiş oldu.

Maç sonrası konuşan Alvarez, “Nakavta ihtiyacım vardı ve bunu başardım. Daha uzun boylu olması, iyi bir antrenöre sahip olması ya da antrenörü olmaması önemli değil. Buraya işimi yapmaya geldim. Kazanmaya geldim ve tarih yazmaya geldim” ifadelerini kullandı.

Bu karşılaşmadan önce Türk boksör Avni Yıldırım’ın 23 maçta 21 galibiyeti (12 nakavt), 2 yenilgisi; Alvarez’in ise 57 maçta 54 galibiyeti (36 nakavt), 2 beraberliği, 1 yenilgisi bulunuyordu.

AVNİ YILDIRIM KİMDİR?

Avni Yıldırım, 5 Ağustos 1991 tarihinde Sivas''ta dünyaya geldi. Hafif ağır siklet klasmanında yer alan Avni Yıldırım, şu ana kadar çıktığı 23 mücadeleden sadece ikisini mağlup olarak tamamlamıştır.

13 yaşındayken yaşadığı mahallenin bakkalı sayesinde boks ile tanışan Avni Yıldırım, Beşiktaş Jimnastik Kulübü''nün boks şubesinde boksa başladı. Daha sonra amatör kariyerine Fenerbahçe''de devam etti ve 2013 Akdeniz Oyunları''nda hafif ağır sıklette bronz madalya kazandı. Akdeniz Oyunları''nda kazandığı madalyadan sonra idolü olan Sinan Şamil Sam''ın menajeri Ahmet Öner ile iletişime geçen Avni Yıldırım, ilk profesyonel maçlarına Ahmet Öner''in organize ettiği boks gecelerinde çıktı. Bu maçlarda gösterdiği performansla Ahmet Öner''in beğenisini kazandı ve Ahmet Öner ile çalışmaya başladı.

Avni Yıldırım''ın mağlup olduğu isimler İngiliz Chris Eubank Jr. ve Amerikalı Anthony Dirrell olmuştur.