Avustralya’da koala popülasyonunun üçte biri yok oldu

Avustralya’da koala popülasyonunun üçte biri yok oldu
En son alınan verilere göre, Avustralya son üç yılda koala nüfusunun yaklaşık üçte birini kaybetti.

Avustralya Koala Vakfı’na göre, düşüşün sebepleri arasında orman yangınlarının yanı sıra kuraklık ve sıcak hava dalgaları var. Hayır kurumu ülkede en fazla 58 bin koala olduğunu tahmin ediyor. Bu, 2018''deki 80 binle karşılaştırıldığında yüzde 30''luk bir düşüş anlamına geliyor.

Rakamlardaki en kötü düşüş 2019''un sonları ve 2020''nin başlarındaki orman yangınlarından kötü şekilde etkilenen Yeni Güney Galler eyaletinde kaydedildi. Buradaki Koala popülasyonunda yüzde 40''tan fazla azalma yaşandığı tahmin ediliyor. Avustralya Koala Vakfı, son üç yılda Avustralya''daki her bölgede koala sayısında düşüş kaydedildiğini söyledi.

Çalışmada yalnızca bir bölgede 5 binden fazla koala olduğu, bazı bölgelerdeyse 5 veya 10 kadar az sayıda koala bulunduğunun düşünüldüğü açıklaması yer alıyor. Avustralya Koala Vakfı rakamların "rahatsız edici bir eğilime" işaret ettiğini ifade etti. Kar amacı gütmeyen grubun başkanı Deborah Tabar, "2019-2020''deki korkunç orman yangınları elbette bu sonuçta etkili oldu fakat koala popülasyonunun düşüşte olduğunu görmemizin tek nedeni kesinlikle bunlar değil" ifadelerini kullandı.