Koronavirüsü bahane ederek 15 köpeği öldürdüler

Koronavirüsü bahane ederek 15 köpeği öldürdüler
Avustralya'da bulunan bir barınakta koronavirüsün yayılmasını önleme bahanesiyle 10'u yavru, 15 köpeği öldürdüler.

Avustralya''da bir hayvan barınağında koronavirüsün yayılımını önleme bahanesiyle 15 kurtarma köpeği öldürüldü. Hayvanseverler tarafından büyük tepki çeken hareket dehşet verici olarak nitelendirildi.

Independent Türkçe''nin Vice News''in haberinden aktardığına göre, New South Wales eyaletinin Bourke Shire bölgesindeki bir barınakta bulunan köpeklerin Covid-19 kısıtlamaları gerekçe gösterilerek öldürüldüğü bildirildi.

Bourke Shire Belediyesi''nin açıklamasına göre barınaktan yaklaşık üç saat uzaklıkta bulunan Cobar kasabasındaki gönüllüler köpekleri alacaktı. Ancak koronavirüsün yayılma ihtimali nedeniyle hayvanların öldürülmesinin tercih edildiği ifade edildi. 

Her iki yerleşim biriminin bulunduğu New South Wales eyaletinde koronavirüs vakalarının rekor seviyeye ulaşması nedeniyle halihazırda sıkı tecrit önlemleri uygulanıyor. Bourke Shire Belediyesi ABC News''a yaptığı açıklamada gönüllülerin virüs bulaştırma ihtimalini önlemek için söz konusu hamlenin yapıldığını belirtti. Bölgede sınırlı bir sağlık hizmeti verildiği ve nüfusun virüse karşı savunmasız olduğu aktarıldı. 

Öte yandan hayvan hakları savunucusu Animal Liberation''dan Lisa Ryan köpeklerin öldürülmesine yönelik şunları söyledi:

"Köpeklerin duygusuzca öldürülmesine derinden üzüldük ve bütünüyle dehşete düştük. Belediyenin bu eylemi koronavirüs önlemleri dahilinde gerçekleştirdiğine yönelik kabul edilemez gerekçesini reddediyoruz."

Üst kurumların söz konusu olayda hayvan haklarının ihlal edilip edilmediğini araştıracağı bildirildi. 

İlgili Haberler