Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış altını solladı. Markete koşarak gitmekle yürüyerek gitmek arasındaki fark

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış altını solladı. Markete koşarak gitmekle yürüyerek gitmek arasındaki fark
Ayçiçek yağı fiyatlarına yapılan zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, bir market zincirinin aynı ürünü yaklaşık 1,5 saat arayla farklı şubelerde 20 lira farkla satması gelinen boyutu gözler önüne serdi.

Markete koşarak gitmekle yürüyerek gitmek arasındaki fark. Vatandaş isyanda

Türkiye’de geçtiğimiz yıldan itibaren büyüyerek devam eden yağ krizi artık vatandaşları isyan etme noktasına getirdi. Son olarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaş dünyanın en büyük ayçiçeği yağı ithalatçısı konumundaki Türkiye''ye darbe vurdu. Türkiye''nin ham yağ ithalatı savaş nedeniyle büyük oranda durdu.

Ayçiçek yağı en çok zamlanan ürünlerin başında geliyor. Mutfakların vazgeçilmezi olan 5 litre ayçiçek yağı fiyatları ile baş döndürürken vatandaşlar bu durumdan şikayetçi durumda.

Türkiye halen en çok ayçiçek yağı ithal eden ülkelerin en başında yer alırken ayçiçek yağı fiyatları bir kez daha zamlandı. Son ortaya çıkan ayçiçek yağı fiyat listesi zamların boyutunu ortaya koydu.

Sosyal medyada yapılan son paylaşımda ayçiçek yağındaki fiyat artışını gözler önüne serdi.

Zonguldak Merkez’de bir market zincirinin farklı şubelerinde 1,5 saat arayla alınan aynı ürünün fiyatı 20 lira fark etti. Saat 09.39’da 108 lira 95 kuruşa alınan Ayçiçek yağı, saat 11.04’de 128 lira 95 kuruştan satıldı.

İşte sosyal medyada paylaşılan o market fişi:

İlgili Haberler