Ayçiçek yağı, zeytinyağı şeker ve bakliyatı ucuzlatmak için bulunan bir yöntem de bu. PTT devreye alınıyor

Ayçiçek yağı, zeytinyağı şeker ve bakliyatı ucuzlatmak için bulunan bir yöntem de bu. PTT devreye alınıyor
Başta Ayçiçek yağı ve peynir fiyatlarıyla birlikte marketlerdeki fahiş fiyatları aşağı çekmek için PTT’nin online marketi PttAVM.com ve ücretsiz kargo sisteminin devreye sokulmasıyla fiyatların aşağı çekilmesinin hedeflendiği iddia edildi.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre, başta gıda fiyatları olmak üzere marketlerdeki fahiş fiyatların önüne geçilebilmek için PTT çözümü devreye sokuluyor.

Edinilen bilgiye göre bu kapsamda, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak. Ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

STOKLAR FİYAT DEĞİŞİMLERİ TAKİP EDİLECEK

Yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların (YYT) piyasadaki hareketi takip edilecek. Tarım Bakanlığı’nın tebliğine göre, YYT’lerin ithalatına ilişkin uygunluk yazısı veya belgesi gerekecek. Belge başvurusu, bakanlığın Elektronik Veri İşleme Sistemi (EVİS) üzerinden olacak. İthalatçılar stok değişimlerini, imalatçılar da kullandıkları YYT miktarını EVİS’e girecek.

 

İlgili Haberler