Ayda'nın babasından ağlatan açıklama. Çorapsız ayaklarıyla yürekleri parçalamıştı

Ayda'nın babasından ağlatan açıklama. Çorapsız ayaklarıyla yürekleri parçalamıştı
İzmir depreminde çöken Rızabey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nden önceki gün taburcu edildi. Babası eleştirilere cevap vererek "Evet, Ayda’nın ayaklarında çorap yoktu. Ayakları yara içindeyken çorap giydiremezdim. Kızım 5 gün enkaz altında kaldı. Kızıma ilk defa bakmıyorum, bu çocuğu ben büyüttüm" dedi.

Yaşanan İzmir depreminde çöken Rızabey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra çıkarılan ve bu depremde annesini kaybeden Ayda, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nden geçtiğimiz gün taburcu edildi. Babası tarafından, ayakları çıplak, üzerinde bir ceket örtülü şekilde arabaya taşınan Ayda’nın fotoğrafı sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

FOTOĞRAF ELEŞTİRİLERE NEDEN OLMUŞTU

Ayda bebeğin üzeri ceketle örtülü, ayakları çıplak şekilde babası tarafından otomobile taşındığı fotoğraf sosyal medyada eleştirilerin odağı olmuştu. Milliyet’e konuşan baba Uğur Gezgin ise taburcu edilme anını gösteren o fotoğraflara yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi:

“HASTANEYE GİRDİĞİMDE TEKTİM”

“Bırakın acımızı yaşayalım. O hastaneye girdiğimde de tektim, kızım taburcu olup çıktığında da. O gün o hastaneye girdiğimde yanımda olan dostlarım taburcu olduğunda  da yanımdaydı. Kapının önünde bizi bekliyorlardı. Hastaneden çıkıp arabaya yürüdüğümüz mesafede kısa bir mesafeydi. Evet, Ayda’nın ayaklarında çorap yoktu. Ayakları yara içindeyken çorap giydiremezdim. Kızım 5 gün enkaz altında kaldı. Günlerce banyo yapmadı. Eve getirip banyosunu yaptırdım, ayaklarını kremledim. Kızıma ilk defa bakmıyorum, bu çocuğu ben büyüttüm.”

ayda.jpg