Aydınlı Berrin'den kahreden mesajı. Hadi söyleyin bakalım bu da mı yalan

Aydınlı Berrin'den kahreden mesajı. Hadi söyleyin bakalım bu da mı yalan
Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında gelen işsizlik, özellikle genç neslin kabusu olmaya devam ediyor. İş bulma umuduyla gittikleri hemen hemen her yerde kapının suratlarına kapanması gençleri daha da karamsar hale sokuyor. Berrin Tanış adlı bir genç kız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla içler acısı durumunu özetlemesi yürekleri sızlattı.

İşsizlik, Türk insanının en büyük sorunlarının başında geliyor. Buna hayat pahalılığı da eklenince insanlar ister istemez bunalıma giriyor. Büyük umutlarla üniversiteyi bitiren genç nesil için iş bulmak, adeta deveye hendek atlatmaktan daha zor hale geldi.
Taşı sıksa adeta suyunu çıkaracak gençler, aile büyüklerinin ellerine bakıyor. Onlardan aldıkları 3-5 kuruşu utana sıkıla ceplerine koyuyorlar. Aynı sorunlar, çalışırken işine son verilenler için de geçerli.
Ödeyecekleri kirayı, sabit harcamalarını karşılayacak parayı artık kazanamayacak olan insanlar da ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.
Berrin Tanış isimli genç bir kadın, sosyal medya hesabından "Eylül ayından beri işsizim kiramı ödeyemiyorum kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemiyorum tıbbi sekreterim. Aydın'da tek başıma yaşıyorum ve artık intihar etme noktasına geldim geçinemiyorum lütfen sesimi duyun lütfen iş istiyorum sadece iş" yazarak adeta kaderine isyan etti.
Yüzbinlerce kişinin aynı durumda olduğunu söyleyen bir işsiz genç "Enflasyon nasıl kağıt üzerinde az, pazarda nasıl yüksekse, işsizlik de kağıt üzerinde düşük, gerçekte ise çok yüksek. Ben artık iş bulacağımı zannetmiyorum. 1 yıldır gitmediğim yer kalmadı. 'Biz sizi ararız' sözünden artık bıktım. İş istiyorum iş" diyerek her şeyi özetledi.

kadin-021.jpgberrin.jpg

kakakakak-001.jpg222-011.jpg