Ayfer Yılmaz’dan iktidara: “20 yıldır neredelerdi?”

Ayfer Yılmaz’dan iktidara: “20 yıldır neredelerdi?”
İYİ Parti’nin desteklediği Demokrat Parti’nin Mersin adayı Ayfer Yılmaz, Cumhur İttifakı adayı Hamit Tuna’nın, hükümeti arkasına alacağı için yatırımların daha kolay geleceğine yönelik vaatlerine, “20 yıldır neredelerdi?” sorusuyla karşılık verdi.

İYİ Parti’nin desteklediği, Demokrat Partili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, Kanal 33’te çıktığı Şeffaf siyaset programında projelerini açıkladı. Teknolojiye bağlı yeni yatırımlarla gençleri iş hayatına kazandırmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Şehirde birlikteliği sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı. “Kenetlenmemiz lazım. Hepimiz aynı hedefe kilitlendiğimizde, Mersin yatırım yapılabilir bir haline gelecek” ifadesini kullanan Yılmaz, turizm sektöründe de teknolojiyi verimli bir şekilde kullanmayı planladıklarını söyledi.

“MERSİN’İN KENDİNE YETECEK KAYNAĞI VAR”

Toplum içerisinde yaşanan ayrımcılığı bırakmaları gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, Mersin’den yaşanan göçün önüne geçmek için çalışacaklarına dikkat çekti. Mersin’in kendisine yetecek kaynaklarının olduğunu belirten Yılmaz, “Son 5 yılda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, iktidarın partisinden değildi. Buna karşın suyun, yolun gitmediği köy kalmadı. Gelen kaynakları doğru kullandığınız zaman demek ki yapılabiliyormuş. Mersin’de hayali birlikte kurmayı öğretmeliyiz” diye konuştu.

“SON NOKTA OLAN SANDIK DEMOKRASİNE SIKIŞTIK”

Burhanettin Kocamaz’ın 31 Mart öncesinde yarış dışı bırakılması hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz şunları söyledi: “Halk, ‘Oyumu verirsem, ben veririm. Bu benim kararım’ diyor. Demokraside son nokta olan, sandık demokrasisine sıkıştık. Bir kişinin aday olmaması için önünün kesildi. Devlet buraya 15 senedir ne yaptı? Buradaki iş potansiyelini, limanın, havayolunun çalışması durumunda elde edilecek katkıyı düşünebiliyor musunuz?”

“MERSİN’İ İHMAL ETTİĞİNİ ANKARA KABUL ETTİ”

Cumhur İttifakı adayının, hükümeti arkasına aldığı için yatırımların daha kolay geleceğini iddia etmesi sorulan Yılmaz, “20 yıldır neredelerdi? İktidar partisinin bunları yapmak için önünde çok fazla vakit vardı. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı buraya geldiğinde, havaalanı ile ilgili olarak kendisinin ihmali olduğunu ve 31 Mart’tan sonra konu ile ilgileneceğini söyledi. Yani bir ihmal olduğunu Ankara da kabul etti.” dedi. Yılmaz açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“MERSİNLİ OLARAK SANDIĞA YUMRUĞUMUZU VURALIM”

“Bu seçim Mersin adına son derece önemli… Şehrimizin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde ne yapabilirsek, gençlerimizle, kadınlarımızla bütünleşelim herkese dokunalım. Bu seçimlerde Mersinli olarak sandığa yumruğumuzu vuralım” diyorum.

yilmaz1.jpg

BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN AYFER YILMAZ’A TAM DESTEK

yandan, İl Seçim Kurulu’na ilgili evrakları zamanında verilmeyerek, parti içindeki kişiler tarafından komploya uğrayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ayfer Yılmaz’a desteğini sürdürüyor. Kocamaz, Yılmaz ile birlikte katıldığı organizasyonların dışında, sosyal medya hesaplarından da destek mesajları veriyor. Kocamaz son olarak, “Mersin’in hak ettiği demokrasi ve kaliteli yaşam için hep birlikte Ayfer Yılmaz’ı destekliyoruz” mesajını paylaştı.