Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
YENİÇAĞ'dan Mektup

YENİÇAĞ'dan Mektup

Aynı oyun yine sahneleniyor...

Saygıdeğer okuyucularımız;
Geçen hafta, “Cambaza bak oyunu!” manşetimizle dikkat çektiğimiz gibi, Başbakan Erdoğan, anayasa tartışmalarını türbana odaklayıp “Türk kimliği” üzerindeki oyunların üstünü örttü. AKP ve Erdoğan bu taktiği ilk defa uygulamıyor. Daha önce de defalarca uygulayıp başarılı netice aldığı bu stratejiyi, her ihtiyaç duyduğunda kullanıp yoluna devam ediyor. İşin garibi, iktidar karşıtları da her zaman AKP’nin tuzağına düşüyor. Artık gün gibi ortaya çıkmıştır ki, toplumun hassasiyet duyduğu konular üzerinden AKP’ye yöneltilen eleştiriler AKP’yi daha da güçlendirip iktidarda tutmaktadır. AKP, rakiplerini özellikle bu sahaya çekip türban konusu gibi konularda tartışma ortamı yaratarak bundan azami derecede faydalanmaktadır.

Değerli okurlarımız;

Gerek son genel seçimlerde, gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu taktik başarıyla uygulanarak sonuç alınmıştır. Şimdi ise asıl büyük tehlike, türban tartışmalarıyla üstü örtülerek Richmond anayasasına milletin desteğinin sağlanmasıdır. Bu konuda AKP’nin karşısına dikilerek muhalet yapacaklar çok dikkatli olmak zorundadırlar. Daha önce uyguladıkları başarısız muhalefet yöntemini bu konuda da sürdürürlerse Türkiye Cumhuriyetini tasfiye edip “ikinci cumhuriyeti” ilan etmek hayalleri peşinde olanların ekmeğine yağ sürmekten öteye gidemezler. Bu önemli ayrıntıya dikkat çeken Aydınlar  Ocağı Başkanı ve gazetemiz yazarı  Prof. Mustafa Erkal, son makalesinde şu çarpıcı uyarıda bulundu:
 “Bazıları türban ve baş örtüsünü birbirine karıştırıp bunlarla akıllarını bozmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti sadece laiklik ilkesine dayalı kurulmamıştır. Sürekli türbanın öne çıkarılması ve bundan medet umulması maksatlıdır; oy avcılığıdır. Sadece türbana karşı çıkılmakla da Cumhuriyete sahip çıkılmaz.
Ülkenin altı oyulurken, Anayasasının 42. Maddesi iki dilli eğitime açık hale getirilirken, TCK’nun 301. Maddesi kaldırılmaya çalışılırken, Türke saldırı serbest hale getirilirken, Türkiye’nin yapısını bozucu, federal yapıya döndürücü ‘açılımlar’ ortaya atılırken, din dersleri karpuz seçer duruma sokulurken, icra ve iktidar güçlendirilip kuvvetler ayrılığı (yargı, yasama, yürütme) dengesi yürütme lehine bozulurken; tartışılan tek konu türban olamaz.” 
İyi haftalar dileğiyle, kalın sağlıcakla...


TİRAJ RAPORU
TARİH               SATIŞ
15.09.2007         55.866
16.09.2007         55.230
17.09.2007         55.976
18.09.2007         56.478
19.09.2007         55.878
20.09.2007         55.927
21.09.2007         53.886

TOPLAM           389.241

ORTALAMA        55.606

*Merkez Dağıtım resmi kayıtlarıdır

Yazarın Diğer Yazıları