Aytun Çıray: “AKP iktidarı sorunları çözmede aciz”

Aytun Çıray: “AKP iktidarı sorunları çözmede aciz”
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, "Bizim gerçek gündemimiz hayat pahalılığı, geçim zorluğu ve işsizlik. Bu sorunları yaratan AKP iktidarı çözüm noktasında aciz" diye konuştu.

HALİL YATAR/ YENİÇAĞ

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, 18 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP'nin Türkiye'yi sorunlar yumağı haline getirdiğini söyledi.

“HİÇBİR MAZERETİ YOK”

Türkiye'nin hukuk, açlık ve güvenlik sorunu olduğunu kaydeden Çıray "İşsizlik ve geçim sıkıntısından kaynaklı açlık sorununun yanı sıra güvenlik sorunu da çok ciddi boyutlara ulaştı. Suriye politikası bize çok ciddi bir güvenlik sorunu yaşatıyor. Suriye'den Türkiye'ye yeni tehditlerin oluşması, El-Kaide uzantılarının Türkiye'ye girme ihtimali ortaya çıkmıştır. Türkiye'de 5 milyonun üzerinde bir Suriyeli var ve bunların ne olduklarını bilmiyoruz. Bizim tartışıp çözüm bulmamız gereken konular bunlar. Bu sorunları yaratan AKP iktidarının hiçbir mazereti yok. 18 yıldır tek başlarına ülkeyi yönetiyorlar. Bu aşamadan sonra AKP iktidardır ama muktedir değildir. Çünkü ekonomik ve güvenlik sorunlarımızı çözmekte aciz kalmıştır" diye konuştu.

“KİMSE DARBE İSTEMEZ”

"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarının iktidarı rahatsız ettiğini ve gündemi manipüle etmek için darbe dedikodularını yaydıklarını ifade eden Çıray, "FETÖ'nün siyasi ayağının gündeme gelmesinin ardından bu tartışmaya başka bir yöne çekmek istiyorlar ve bitmez tükenmez bir darbe korkusu salıyorlar. Bu ülkede bir kişi bile darbe istemez. Üstelik hain darbe girişiminde TSK'nın ezici çoğunluğu, Türk polisinin ezici çoğunluğu ve milletimiz el ele vererek, Milli İstihbarat Başkanlığı'nın zamanında haber vermesiyle önledi. Dolayısıyla şimdi yapılacak olan şey darbe yapabilecek olan kişilerin temizlenmesi” ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN HAKKI YOK"

FETÖ darbe girişiminin 12 Eylül 2010 referandumu ile başladığını söyleyen Çıray, "En büyük göstergesi TSK'nın 26. Genel Kurmay Başkanı'nın ve arkadaşlarının tutuklanmasıydı. Eğer 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı parlamento kapatılacak ve parti ayrımı olmadan tüm milletvekilleri tutuklanacaktı. Bundan sonra önümüze bakmamız ve Türkiye'nin gerçek gündemiyle ilgilenmemiz gerekiyor. Türkiye'nin gerçek gündemini ört bas etmek için sürekli bir darbe korkusuyla bu milleti yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Devlet milletini her türlü tehlikelerden ki buna darbeler de dâhil korumak için var. O halde şikâyet etmek yerine böyle bir tehlike gören varsa bunu önlemeli ama, bizim gerçek gündemimiz hayat pahalılığı, geçim zorluğu ve işsizlik" dedi.

“TÜRKİYE BUNLARA ÇÖZÜM ARAMALI”

Çıray sözlerini, "Üniversiteleri kazananların yüzde 20'si kayıt parası bulamadığı için ya da çocuğunu başka bir ilde okutamadığı için üniversiteye kaydettiremedi. Hem de bu devlet üniversitelerine kaydedilemedi özel üniversitelerde değil. Türkiye'nin bunlara çözüm araması gerekirken sürekli bu tartışmalarla zaman kaybediyoruz” şeklinde bitirdi.