Aytun Çıray: Allah, Müslümanları sizden korusun

Aytun Çıray: Allah, Müslümanları sizden korusun
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, “Müslüman ülkelerine örnek olacaktınız. Elinizi dokunduğunuz iflah olmadı. “Allah, Müslümanları sizden korusun” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde Aytun Çıray açıklamalarda bulundu. Çıray, AKP’nin yine stratejik derinlik peşinde olduğunu belirterek, “Rabia işareti yaptığınızdan bu yana İhvan iflah etmiyor, Tunus’ta kaybettiler, Mısır’da Arap Baharıyla gelen İhvan, Sisi darbesiyle sona erdi” dedi.

“ALLAH, MÜSLÜMANLARI SİZDEN KORUSUN”

Çıray, AKP’yi “Elinizi dokunduğunuz iflah olmadı” diyerek eleştirerek, ”Sözde Müslüman ülkelerine örnek olacaktınız. Elinizi dokunduğunuz iflah olmadı. “Allah, Müslümanları sizden korusun.” mu diyelim, ne diyelim bilemiyorum. Rabia işareti yaptığınızdan bu yana İhvan iflah etmiyor. Tunus’ta kaybettiler, Mısır’da Arap Baharıyla gelen İhvan, Sisi darbesiyle sona erdi. Geriye kalan son İhvancı, AKP iktidarının da katkısıyla parça parça edilen Libya’da, Trablus’ta yaşıyor. Diğer yandan da Tobruk’ta Hafter kuvvetleri direniyor. Böyle bir konjoktürde Adalet ve Kalkınma Partisi yine stratejik derinlik peşinde” ifadelerini kullandı.