Aytun Çıray'dan Metin Feyzioğlu'na çağrı

Aytun Çıray'dan Metin Feyzioğlu'na çağrı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Hukuka sahip çık" çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na, uyarılarda ve çağrıda bulundu.

Anayasa ihlallerinin artık sıradan bir hale geldiğine dikkat çeken Çıray, Feyzioğlu'na Sözcü davasıyla ilgili sorular yöneltti. 

Yargı Reformu Paketi'nin yasalaştığını hatırlatan Çıray, şöyle devam etti:

"Adalet Bakanı ile birlikte Feyzioğlu'na sormak istiyorum. SÖZCÜ Gazetesi hakkındaki hiçbir tutar yanı olmayan davanın son duruşmasında, avukatların son derece sağlam gerekçelerine rağmen, Sayın Burak Akbay hakkındaki ‘kırmızı bültenle aranma kararının' kaldırılmayışını nasıl yorumluyorlar?

Adeta yerlere göklere sığdıramadıkları sözde Yargı Reformu'nun neredeyse her yönüyle bir hukuk skandalı olan bu davada hiçbir etkisinin görülmemesini bir hukukçu olarak nasıl açıklıyorlar? Bu etkisiz, beceriksiz bir makyajdan öteye gitmeyen sözde Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni bu tür kararlara rağmen hâlâ ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak aklının ortaya konulduğu bir belge' olarak niteleyebiliyorlar mı? Niteleyebiliyorlarsa, lütfen bunu nasıl olup da becerdiklerini bir zahmet kamuoyuyla paylaşmalılar.

Anayasa ihlallerinin sıradanlaştığı, en temel hukuk ilkelerinin ve yargının temel güvencesini teşkil eden kuvvetler ayrılığının yok edildiği bir vasatta makyajdan medet ummak bir kavrayış yetersizliğinin değilse, ancak başka hesapların göstergesi olabilirdi. Metin Feyzioğlu bunu, hem de meslektaşlarını rencide eden bir yüzeysellikle avukatların yeşil pasaporta sahip olmasına indirgedi.

Sayın Feyzioğlu; bu, umut bağlayanlar açısında özellikle sizin hukuki, vicdani ve ahlaki bir sorumluluğunuz. Sizden Türk Milleti'nin bir temsilcisi olarak gereğini acilen yapmanızı rica ediyorum."