Aziz yıldırım bir oh çekti karşıki dağlar inledi. 10 yıl sonra şikeden beraat etti

Aziz yıldırım bir oh çekti karşıki dağlar inledi. 10 yıl sonra şikeden  beraat etti
Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu hakkında verilen beraat kararları Yargıtay 5. Dairesi tarafından onandı.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Kulübü’nde yöneticilik yapan Avukat Şekip Mosturoğlu, Yargıtay’ın 3 Temmuz davasıyla ilgili kararını sosyal medyada paylaştı.

3 Temmuz 2011’de başlayan ‘Futbolda Sözde Şike Kumpası’ davasında ceza yargılaması süreci bugün sona erdi. İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Mosturoğlu şunları yazdı:

"3 Temmuz 2011 de başlayan, ceza yargılaması süreci bugün sona ermiştir.İst.13.Ağır Ceza Mahkemesinin Sn.Aziz Yıldırım,Sn.İlhan Ekşioğlu, ben ve yargılanan diğer dava arkadaşlarımız için vermiş olduğu BERAAT KARARI Yrg.5.Ceza Dairesi tarafından ONANMIŞTIR. Camiamıza hayırlı olsun."

"AZİZ YILDIRIM''IN YILLARDIR BEKLEDİĞİ BİR KARARDI, ÇOK MUTLU OLDU"

Öte yandan yaptığı bu paylaşım sonrası Play Spor yayınına katılan Şekip Mosturoğlu, söz konusu kararın ardından Aziz Yıldırım''ın büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Mosturoğlu ayrıca Aziz Yıldırım''ın şimdilik bir basın toplantısı planlaması olmadığını ifade etti.

"Aziz Yıldırım''ın yıllardır beklediği bir karardı. Çok kısa konuştuk, inanılmaz mutluydu. Destek olan herkese çok selam söyledi. Basın toplantı düzenleyip düzenlemeyeceğine dair bir planlama yok şimdilik. Bu soruşturmanın bize doğrudan zararı 300-400m € arasında. Kulübün TFF''ye açtığı pilot bir dava. İstenilen tazminat bedeli artırılabilir. 3 Temmuz Davası hepimizin kırmızı çizgisidir. Bu dava için bizden ne istenirse, elimizden geleni yapmaya hazırız."

2020 yılında 5''inci Ceza Dairesi''nin aldığı karar sonrasında şike yapmakla suçlandığı davada hakkında beraat kararı verilen Fenerbahçe''nin eski başkanı Aziz Yıldırım''ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı duruşmanın, yeniden görüşülmesi gerçekleşmişti.

 

 

İlgili Haberler