Babalar işsiz, çocuklar işçi!

Babalar işsiz, çocuklar işçi!
4,5 milyon işsizin olduğu Türkiye'de çocuk işçi sayısı 2 milyona dayandı. 'Tehlikeli' olarak tanımlanan işler 19 milyon çocuk için risk oluşturuyor.

Çoğunluğu 15-24 yaş arasında 4.5 milyon işsizin olduğu Türkiye'de, 'tehlikeli' olarak tanımlanan işkolunda çalışan 19 milyon çocuk risk altında.

"HİÇBİRİNİN SOSYAL GÜVENCESİ YOK"

Çalışan çocukların yüzde 70'inin tarım alanında olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Baba işsiz olduğundan, aileler ne yazı ki çocuklarını ev ekonomisine katkı sağlaması için sosyal güvencede yoksun olsa da çalıştırmak zorunda" dedi.

"MAĞDURLARIN YAŞ ORTALAMASI 5-11"

Gürer, "Tehlikeli tabir edilen çocuk işçiliğinin dörtte biri 12 yaşın altındaki çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu anlamda, 19 milyon çocuk risk altında. Çocuk işçiliği mağdurlarının yarısının 5 ila 11 yaş arasında olduğu görülüyor" ifadesini kullandı.

gurer-001.jpg

GÜRER'DEN TBMM'YE YENİ TEKLİF

CHP'li Gürer, mevsimlik, gezici tarım ve tekstil işlerinde 18 yaş altındaki işçilerin çalıştırılmaması, çocuk işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve denetimine yönelik düzenlemelerin yapılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na Kanun Teklifi sundu.