Babel'den Galatasaraylı taraftarlara flaş sözler: Bu kabul edilemez

Babel'den Galatasaraylı taraftarlara flaş sözler: Bu kabul edilemez
Galatasaray'da sözleşmesi ay sonunda bitecek olan Babel, kalmak istediğini belirtirken sezonla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu

Galatasaray''da sözleşmesi 30 Haziran''da sona erecek olan Ryan Babel, DHA''ya konuştu.

Babel''in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Asıl önemli olan şey takım açısından süreklilik, bu sezon takım açısından maalesef şanssız bir sezon oldu. Fakat son 3 senedir tamamen farklı takımlarla sahaya çıkıyoruz ve bu durum bazen şanssız sezonlar geçirmemize neden olabiliyor.

- Torrent ile çok daha fazla süre aldım ve neredeyse her maçta oynayabilme şansı yakaladım ama Fatih Terim''i çok severdim, fakat bu bir kulüp politikası sonuçta. Biz Galatasaray''ın oyuncusu olarak hocaların ne kadar baskı altında olduklarını biliyoruz, her zaman istedikleri şeyleri yapamıyorlar. Bizler de oyuncular olarak medyadan, taraftarlardan ya da kulüp içerisinden duyuyoruz, nelerle uğraştıklarını biliyoruz. Dolayısıyla ben de her zaman profesyonel olmaya çalışıyorum ve sürekli kendimi adayarak çalışıyorum ve son maçıma kadar bu böyle olacak.

- Kulüp açısından baktığımızda zamanlama olarak hem geçen sezon hem bu sezon seçimler çok kötü zamanlarda gerçekleşti. Örneğin geçen sene Şampiyonlar Ligi eleme turunda oynadığımız PSV Eindhoven maçının 2 hafta öncesine kadar eksik oyuncularımız vardı, hocamız yoktu. Bu tarz durumlar gecikmelere neden oluyor. Bu sezon içinde son haftalarda hocalarda dahil olmak üzere kimse bu sürenin nasıl gelişeceğini bilmiyor, herkesi etkileyen bir sürecin içerisindeyiz. Eğer istikrar istiyorsak böyle şeylerden kaçınmalıyız.

- Bu sezonki sonuçların faturasını birilerine kesmek doğru değil. Bence ilk sormamız gereken şey biz kulüp olarak neyi temsil ediyoruz? Çünkü biz bir çok farklı şeyi temsil ediyor olabiliriz. Bence oyuncular, hocalar, yönetim, saygısızlık olarak algılamasınlar ama taraftarlar da buna dahil. Çünkü biz hep birlikte Galatasaray''ın bir parçasıyız. Taraftar istemediğinde başkan değişebiliyor. Birbirimizi suçlamak yerine hep birlikte hedefe doğru hareket etmeliyiz,

- Bana kalırsa Galatasaray ile devam etmek isterim ama şu an bunu bilmiyoruz. Benimle bunu görüşecek olan yeni yönetim bile gelmedi. Ortada bilmediğim bir durum söz konusu ama ben İstanbul''u seviyorum, büyük bir kulüpte oynamayı seviyorum yine söylüyorum bana kalsa ben oynamak isterdim tabii ki. Ailem İstanbul''da ve burada devam etmek isterim. Ama herhangi bir teklif gelirse bunu da düşünebilirim, maceraya hazırım. 2-3 yıl daha oynayabileceğimi düşünüyorum. İstanbul''da mutluyum ve burada kalmak isterim.

- ''Benim geldiğim bir yerde birinin maaşından bahsetmek hoş bir şey değildir ve bu saygısızlıktır. Biz oyuncular arasında bile birbirimize ne kadar maaş aldığımızı sormayız, bu kibar bir davranış değildir. Benim kontratım üzerinden değil teknik açıdan yorumlanmam gerektiğini düşünüyorum. Sahada nasıl oynadım, bunun üzerinden yorumlanmam gerektiğini düşünüyorum. Ben o kontratı kazanmışım ve hakkettiğim kontratı almışım. Bu konuda benim bir suçum yok, bu durum kulüple benim aramda bir şey.

- Ben mesaj vermek istediğim zaman akılda kalıcı olmasını ve insanların farklı bir açıdan bakabilmesini istiyorum, bunu düşünerek mesaj veriyorum. Örneğin sezon başında, ''''Takım kazanırken destek olmak kolay ama kaybediyorken destek olmak işte asıl taraftar o zaman kendini gösterir'' demiştim. Bu aynı şekilde devam ediyor. Bizim oyuncumuzun evimizde oynarken ıslıklanmasını kabul edilemez buluyorum. Bu oyuncu, rakip oyuncu değil, o senin oyuncun ve sen onu motive etmelisin. Bazı oyuncularımız korkuyordu ve deplasmanda daha rahat hissederek oynuyordu. Avrupa takımlarına karşı taraftarlar çok farklı şekilde destek oldular, bunu görünce diyoruz ki neden her maçta biz bunu göremiyoruz. Akıllıca olanı takım her maçta daha iyi oynayabilsin diye desteklemek.

İlgili Haberler