BTP lideri Hüseyin Baş, kağıt ithal etmek için harcadığımız dolar miktarını açıkladı

BTP lideri Hüseyin Baş, kağıt ithal etmek için harcadığımız dolar miktarını açıkladı
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından SEKA’nın kapatılması ile ithal edilen kağıt harcamasına ait rakamı paylaştı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş paylaşımında “Kâğıt ithal etmek için bu yıl harcadığımız döviz 3 milyar dolar. Hani SEKA’da üretilen, on binlerce vatandaşın istihdam edildiği SEKA’da, şimdi yurt dışına gidiyor o para. 3 milyar doların ne demek olduğunu ayrıca anlatırız. Hayırlı iftarlar.” ifadelerini kullandı.

"BIZ NEYI ÖZELLEŞTIRDIYSEK, BAŞKALARININ ELINE VERDIYSEK TÜRKIYE''DE BIZ ONDAN YOKSUN KALDIK"

Hüseyin Baş, Habertürk TV’de yayınlanan ''Gün Ortası'' programına konuk olmuş ve çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Bugün yaşanan hayat pahalılığın nedenlerinden birinin hükümetin özelleştirme politikası olduğunu savunan Baş, şunları söylemişti:

“Çorum''un tam girişinde bir şeker fabrikası var. Bu fabrika 2018 yılında özelleştirildi. Size sordular mı bunu özelleştirirken? Devletin, yani milletin malı. Bugün Avrupa''ya gidin, devlete, yani halka ait bir şirketin kafalarına göre özelleştirilmesi söz konusu değil. Bunları kalkacaklar, monopol piyasanın eline bırakacaklar; bu mümkün bir şey değil, herkes ayağa kalkar. Ama biz, ''başımızdakiler bunu yapıyorsa bir bildikleri vardır'' modundayız. Halbuki hiç kimsenin bir şey bildiği yok, vatandaşa bunu anlatmaya çalışıyorum. Bakın, biz kitap basmak için kâğıt bulamıyoruz. Mesela Habertürk gazetesi; internet üzerinden yayına geçti, bugün gazete bassaydı gazete basacak kağıt bulamayacaktı. Niye? Bizim bir SEKA''mız vardı; gittik özelleştirdik, sattık ve bugün artık işlevsiz bir halde ve biz kâğıt bulamaz hale geldik. Şeker fabrikalarını özelleştirdik, biz bugün marketlerde şeker bulamaz hale geldik. Biz neyi özelleştirdiysek, başkalarının eline verdiysek Türkiye''de biz ondan yoksun kaldık."

İlgili Haberler