Bahçeli Mc Kinsey'i unuttu, CHP'yi Amerika hayranlığı ile suçladı

Bahçeli Mc Kinsey'i unuttu, CHP'yi Amerika hayranlığı ile suçladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik Söğüt’te halka seslendi. Bahçeli’nin konuşmasında sistem tartışmaları üzerinden CHP’yi ‘Amerika hayranlığı’ ile suçlaması, akıllara AKP’nin ABD’li Mc Kinsey şirketi ile yaptığı anlaşmayı savunmasını getirdi.

Bilecik’in Söğüt ilçesini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye meydanında halka seslendi. 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tartışılmaya başlanmasına sert tepki gösteren Bahçeli, Söğüt’te yaptığı konuşmada da sistem üzerinde yapılan tartışmalara değindi.

Bahçeli, başkanlık sistemini sert sözlerle savunurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ABD’deki başkanlık sistemini tartışalım’ demesine, “CHP Genel Başkanı, ‘en güzel başkanlık sistemi Amerika'da var, oturalım konuşalım' diyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışalım istiyor, surda gedik açmayı planlıyor. Türkiye sistem tartışmalarını sonlandırmıştır. Bu sayfa uzlaşmayla kapanmıştır. CHP'nin Amerika hayranlığı esir düşmüş bir siyasetin numunesi, çok tehlikeli bir zihniyetin ürünüdür.” dedi.

Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi üzerinden CHP’yi Amerika hayranı olarak ifade etmesi, akıllara ABD’nin Mc Kinsey şirketi ile ilgili açıklamalarını getirdi. 2018 yılında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nı ABD'li şirket McKinsey'in denetleyeceğinin duyurulması kamuoyunda büyük tepki çekmiş ve muhalefet partileri iktidara Mc Kinsey üzerinden yerlilik ve millilik hatırlatması yapmışlardı. Devlet Bahçeli ise, ABD’li Mc Kinsey firmasının Türkiye’yi denetleyecek olmasına tepki gösterenleri hedef almış ve bu anlaşmayı savunmuştu.

yandan Bahçeli’nin Söğüt’te yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in parlamenter demokratik sistem üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, kurucu ruha, kuruluş ve kurtuluş şuuruna tamamıyla uygun olduğunu söylemesi de dikkat çekti.