Bahçeli Ülkücülere ateş açan AKİT'le el sıkıştı!

Bahçeli Ülkücülere ateş açan AKİT'le el sıkıştı!
Bahçeli, külliyede düzenlenen resepsiyonda, 2015 yılında Ülkücülerin üzerine ateş açan AKİT Gazetesi ile el sıkıştı. AKİT Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel o anları köşesine taşıdı!

AKİT Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, 29 Ekim resepsiyonundan notlar paylaştığı köşe yazısında Devlet Bahçeli ile tanışıp, el sıkıştıklarını yazdı. Erdoğan’ın Bahçeli’ye teşekkür etmesiyle ilgili konuşma detaylarını da yazan Demirel şunları söyledi:

“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile el sıkışarak tanışma fırsatı buldum. Bir sonraki durağım, Genelkurmay Başkanımız Hulusi akar ile tanışmak oldu. Kendimi tanıttım kendisi ile bir kare de fotoğraf çektirdim.”

Yazısının devamında Erdoğan’ın Bahçeli ile ilgili sözlerini öne çıkaran Demirel, “Anayasa meselesinde şu anda iktidar partisiyle özellikle MHP’nin yapmış olduğu çalışma veya görüşme ülkemizin geleceği için hayırlı gelişmelerdir ... Cumhurbaşkanı olarak bu tür gelişmeler beni sevindiriyor, bundan dolayı mutluyum...Sayın Bahçeli’nin yani 15 Temmuz’dan bu yana, öncesinde, tutumları sebebiyle özellikle dayanışma içerisindeki bir siyaset anlayışının, bir devlet adamlığı yaklaşımının kendisinde temerküz ettiğini özellikle görüyorum. Bundan dolayı da gerek şahsım gerekse milletim adına kendisine çok teşekkür ediyorum çünkü hakaretlerle bir yere varmamız kesinlikle mümkün değil...” ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLERİN ÜZERİNE 10 EL ATEŞ ETMİŞLERDİ!

Bahçeli’nin resepsiyonda elini sıktığı AKİT gazetesi, 14 Ocak 2015 tarihinde resmi sosyal medya hesaplarından yayınladığı resimde Atatürk’ü dayak yemiş gibi göstererek, hakaret etmişti. Gazete, resmi “1923’ten bu yana bütün kutsallarımıza saldıran PUTÇULARA tepkimizi fiili değil ‘sözlü’ olarak veriyoruz. ÖZGÜRLÜĞÜME DOKUNMA!” mesajıyla paylaşmıştı.

Atatürk'e yapılan saldırıya özellikle milliyetçiler büyük tepki göstermiş, MHP Fatih İlçe teşkilatı AKİT Gazetesi önüne giderek protesto gösterisinde bulunmuştu. Polisin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen, gazete binasından Ülkücülerin üzerine 10 el ateş edilmiş ve olaylar büyümüştü.

Ülkücülerin üzerine ateş açılmasına rağmen, polisin gazeteye herhangi bir operasyon yapmaması dikkat çekmişti.

Olayın hemen ertesinde AKİT gazetesi “saldırıya uğradık” manşetleriyle çıkıp, ateş açmasına rağmen Ülkücüleri “saldırgan” gibi göstermişti. Birçok siyasi, STK ise AKİT’e gidip geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdi. Geçmiş olsun ziyaretleri günlerce sürmüştü.

İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ülkücülerin üzerine ateş açılması ve Atatürk’e hakaret edilmesinden sonra gözlerin çevrildiği MHP Genel Merkezi’nden herhangi bir açıklama ya da kınama gelmemişti.

Protesto gösterisini organize eden MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak, 1 Kasım seçimleri sonrasında kongre istediği gerekçesiyle, görevden alınmıştı. Çolak, 7 Eylül’de ülkücülere kurulan kumpasla gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı.

İşte o saldırının görüntüleri:

İlgili Haberler