Bakan açıkladı "AKM yıkılacak"

Bakan açıkladı "AKM yıkılacak"
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Taksim’deki AKM binasının yıkılarak yerine içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı yeni bir binanın yapılacağını açıkladı.

Habertürk’ten Mehmet Açar’ın haberine göre; Bakan Avcı, İstanbul Taksim’deki AKM binasının ömrünü tamamladığının raporlarla kesinleştiğini ve yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. AKM’nin bulunduğu alana eskisinden daha kullanışlı, içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı daha büyük bir bina yapılacağını açıklayan Bakan Avcı, gelişmelerin yakın bir zamanda basınla da paylaşılacağını ifade etti.

DEVLET TİYATROLARI’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Nabi Avcı’ya yemek sırasında ‘devlet opera, bale ve tiyatrolarının özelleştirilmesi’ konusunda önümüzdeki dönemde bir gelişme olup olmayacağı da soruldu. Avcı, bu konuda açıklama yapmaktan kaçınmasına rağmen, bakanlıkta bir çalışma yürütüldüğünü saklamaya gerek görmedi. Yeni yasa ve düzenlemelerin tiyatrocular ve sanatçılarla birlikte yürütülmesi gerektiğini düşünen Avcı, devletin tiyatro, opera ve bale alanındaki gelenek ve birikiminin saygıyla korunmasına özen gösterileceğini özellikle vurguladı. Sanatın devlet tarafından desteklenmesi gerektiğine inandığını dile getiren Avcı, “Devlet Tiyatroları olmasa, mesela Tanpınar’ın ‘Huzur’unu sahnede görmemiz belki hiç mümkün olmazdı” diye konuştu.