Bakan Akar’dan güvenli bölge açıklaması

Bakan Akar’dan güvenli bölge açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulduğunu belirterek, kimyasal silah kullanıldığı iddialarını yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada 145 kilometre uzunluğunda 30 kilometre genişliğinde güvenli bölge oluşturulduğunu belirterek, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı yönünde çıkan iddiaları net bir şekilde yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bir açıklama geldi.

145 kilometre uzunluğunda 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge sağlandığını hatırlatan Akar, "Harekat bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geliyor. Günde 10-15 taciz gerçekleşiyor" dedi.

Soçi'de varılan mutabakat doğrultusunda tacizlerin önlenmesi için Ruslarla temas halinde olduklarını söyleyen Akar, harekata ilişkin son bilgileri şöyle sıraladı:

"4 bin 219 kilometrekarelik alan ile 600 yerleşim yeri kontrol altına alınmış ve M-4 otoyolunda kontrol noktaları tesis edilmiş, bugüne kadar 1168 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız ancak sınırlarımızda terör koridoru oluşmasına izin vermeyiz.

Bakan, kimyasal silah iddialarını da net bir dille yalanlayarak "Kimyasal silah iddialarinin aslı astarı yoktur. TSK envanterinde ne kimyasal silah ne bunların atma vasıtası vardır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler