Bakan elektrikli Chrey’i test etti

Bakan elektrikli Chrey’i test etti
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Chery’nin Çin’deki Global Genel Merkezini ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır liderliğindeki heyet, Chery’nin Çin’de bulunan Global Genel Merkezini ziyarette bulundu. Beraberinde Türkiye Cumhuriyeti Çin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ile Chery’nin üst yönetimiyle bilgi alışverişinde bulunan Bakan Mehmet Fatih Kacır, ilgili markanın en son elektrikli aracı olan OMODA E5’i de test etti.

Chery, yerel testler ve geliştirmeler yürüterek, yerel üst düzey ortaklarla iş birliği yaparak güçlü bir satış ve hizmet ekosistemi oluşturmaya çalışıyor, böylelikle Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin elektrikliye geçişini de destekliyor.

Sıcak ve dostane bir ortamda görüşme yapıldı!

Chery Group Başkanı Yin Tongyue, Chery International Başkanı Zhang Guibing ile Chery International Başkan Yardımcısı ve Chery Türkiye Genel Müdürü Fenghuo Si tarafından sıcak bir karşılamayla başlayan görüşmede iki taraf, çevre dostu ve düşük karbonlu ulaşımı teşvik etme kapsamaında ortak kararlılıkla, Türkiye’de yeni enerjili araçların geliştirilmesi ve planlanması konusunda verimli ve dostane bir bilgi akışı gerçekleştirdi. Chery Group Başkanı Yin Tongyue’nin eşlik ettiği Bakan Mehmet Fatih Kacır ve birlikte olan heyet, Chery’nin teknoloji sergi salonunu ve üretim üssünü ziyaret etti. Türk heyet, Chery’nin tamamen elektrikli araçlarının teknolojik araştırma ve geliştirme, üretim prosedürleri ve diğer alanlardaki gelişmelerini inceledi. Heyet ayrıca Chery’nin yeni elektrikli araç modeli OMODA E5’i Longshan Test Merkezi'nde bizzat test etme imkanı buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OMODA E5’in gelişmiş yeni enerji teknolojisi ve modaya uygun çağdaş tasarımından etkilendiği vurguladı.

sanay.jpg

Raporlara göre, Türkiye en geç 2038 yılında en düşük karbon emisyon seviyesine ulaşmayı ve 2053 yılına kadar da karbon nötr olmayı hedefliyor. Chery, gelişmiş yeni enerji teknolojisiyle ulaşımda devrim yaratarak daha sürdürülebilir ve verimli bir yaklaşım getirdi. Bu durum, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma stratejisiyle mükemmel bir uyum ortaya koyuyor ve Türkiye'nin 2053 yılına kadar karbon nötr olma yönündeki iddialı hedefini gerçekleştirmesini daha da da kolaylaştırıyor.

Chery’nin genişleme stratejisinde Türkiye kritik öneme sahip!

Chery’nin Türkiye'deki varlığı sadece yerel pazarı içine almakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa ve diğer ülkelere ihracat fırsatlarının da önünü açıyor. Faaliyetlerini yerelleştirme konusunda kararlılıkla hareket eden Chery, ürün ve hizmetlerini Türkiye'nin yasal düzenlemelere, sürüş koşullarına ve kullanıcı beklentilerine uyarlamayı da hedefliyor. Chery, yerel testler ve geliştirmeler yürüterek, yerel üst düzey ortaklarla iş birliğinde bulunarak güçlü bir satış ve hizmet ekosistemi oluşturmayı sağlıyor. Böylelikle Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin elektrikliye geçişini destekliyor. Gelecekte yeni enerji ve akıllı teknolojideki uluslararası rekabet gücünü güçlendirmeye kararlı olan Chery’nin misyonu, daha çevre dostu ve daha konforlu bir ulaşım deneyimi sağlamak, dünya genelindeki kullanıcılara ileri teknoloji ürünlerle olağanüstü ulaşım çözümleri sunmak.

cheryy.jpg

Haziran 2023’te görevi devraldı!

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de milli teknoloji transferi, stratejik dönüşüm gibi kritik alanlara öncülük yapan önemli bir isim. Kacır, göreve başladığı günden bu yana 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi dahil olmak üzere Türkiye'nin kalkınmasına yönelik girişimlere öncülük yaptı. Bu çalışmalar, Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya geçişine öncülük etmede etkili oldu. Ayrıca Türkiye’de Çevre Dostu Sanayi Projesi'ni başlattı. Bütün bunlar onu Türkiye'nin çevre dostu kalkınma arayışının arkasındaki önemli bir itici güç haline getirdi.

İlgili Haberler