Bakan Gül, Erdoğan’a sundu! O suçlara af mı geliyor?

Bakan Gül, Erdoğan’a sundu! O suçlara af mı geliyor?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün infaz düzenlemesine ilişkin yaptığı detaylı sunumda yer alan 10 suçtan 6’sında indirim yapılmasına karşı çıktığı öğrenildi. Bunların dışında kalan basit hırsızlık ve çek-senet suçlarına indirim gelebilecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün infaz düzenlemesine ilişkin yaptığı detaylı sunum üzerine, bazı suçlara indirim yapılmaması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Bakan Gül’ün 288 bin hükümlünün yüzde 91'inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarması üzerine, Erdoğan’ın söz konusu 10 suçtan 6'sına indirim yapılmaması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Erdoğan’ın indirim yapılmamasını istediği suçlar; terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıralandı.

HIRSIZLIK VE ÇEK-SENET SUÇLARINDA AF YAPILABİLECEK

Bakan Gül’ün sunduğu düzenlemede, Erdoğan’ın itiraz ettiği 6 suç dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek.

Bu suçları işleyen kişilerin sabıkası yoksa iki yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.

Pakete son şekli verilmeden MHP'nin de değerlendirmesinin alındığı belirtildi.

MHP'nin değerlendirmesi incelendikten sonra düzenleme tekrar Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan da MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelerek durumu son kez değerlendirecek.