Bakan Koca Prof. Tükek'in açıklamasını yalanladı. Hangisi doğruyu söylüyor?

Bakan Koca Prof. Tükek'in açıklamasını yalanladı. Hangisi doğruyu söylüyor?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısı için randevusuna gelmeyenlerin dozların çöpe atılarak ziyan edildiğini söylemişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tükek'in iddiasına ilişkin ''Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir'' açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek''in aşıların israf edildiğine ilişkin iddiasına yanıt verdi. 

Koca, ''''Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır. Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir'''' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısı için randevusuna gelmeyenlerin dozların çöpe atılarak ziyan edildiğini söylemişti.

Sağlık çalışanlarının yüzde 14’ü, 65 yaş üstünün de yüzde 23.6’sı hakkı olmasına veya sırası gelmesine rağmen hala aşı yaptırmadı.

Öte yandan aşıya teşvik amacıyla ikna timleri oluşturulmasına karar verilmişti.