Bakan Müezzinoğlu: “Parlamenter sistem bölünmeyi besliyor”

Bakan Müezzinoğlu: “Parlamenter sistem bölünmeyi besliyor”
Başbakan Yıldırım’dan sonra Bakan Müezzinoğlu da “Parlamenter sistem bölünmeyi besliyor” açıklaması yaptı.

Bahçeli’nin Başkanlık çıkışı sonrasında AKP’den “Parlamenter sistem bölünmeyi getirir” açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde “Başkanlık sistemine geçmezsek bölünürüz” açıklaması yapmış, birçok kesimden tepki gelmişti.

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da parlamenter sistemin bölünmeyi getireceği iddia etti.

PARLAMENTER SİSTEM BÖLÜNME RİSKİNİ BESLİYOR!

Başkanlık sistemi ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri sorulan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:”

"Sayın Başbakanımızın cümlesi, Şayet bir bölünme riski varsa, parlamenter sistem daha fazla bölünme riskini besliyor. 7 Haziran'ı, henüz daha çok olmadı 1,5 yıl oldu. 7 Haziran gecesi kulaklarımızda kalan ne? '65'lik bir blok varız.' HDP, MHP, CHP, işte varsa Saadet'ti, şeydi, artı AK Parti'den de çaldıkları bir kısım, hesaba kattıkları oydu. Peki 65'li blok dedikleri, bugün ülkede iktidar olmuş olsalardı, terörle olan mücadelemiz, 15 Temmuz darbe girişimi, ülkenin ekonomisi, hangisi büyük bir tehlikeydi? O akşam 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı, onlarca CHP'liden duyduğum, tanıdığımdan duyduğum cümle şu; 'iyi ki Recep Tayyip Erdoğan vardı o akşam.' Keşke 15 Temmuz akşamından birazcık Sayın Kılıçdaroğlu ders alabilseydi. Muhtemelen o, 15 Temmuz akşamı hangi evde, nasıl oturuyorsa, sokaktaki vatandaşı herhalde göremedi. Görse bile okuyamadı."