Bakan Pakdemirli: "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır"

Bakan Pakdemirli: "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'da katıldığı bir açılışta, "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle" ifadelerini kullandı.

Bursa ziyaretleri kapsamında birtakım temaslarda bulunmak için Karacabey ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada Karacabey Ziraat Odası binasının açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Pakdemirli, "Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu ne yazık ki böyle" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, sözlerine şöyle devam etti:

"Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Günbegün bütün üreticilerin üzerinde inanın sizlerin adına baskı kuruyoruz. 'Tamam bir iki ay döviz kurları çok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün' diyoruz.

Olmazsa olmazımız, Türkiye'nin üretimi, sizlerin üretmeniz. Bir ülkede tarım, savunma kadar önemli. Her şeyiniz olabilir, uçağınız, roketleriniz, hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok. Buzdolabını dolduran da sizlersiniz. Gelecek yılın çok daha bereketli ve verimli olacağına inanıyorum" dedi.

İlgili Haberler