Bakan Selçuk açıkladı! Eski sisteme dönülüyor

Bakan Selçuk açıkladı! Eski sisteme dönülüyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının yeniden getirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerin performanslarının düştüğünü aktardı.

Bakan Selçuk, "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

Bakan Selçuk ayrıca temel derslerin de aşamalandırılacağını belirtti.

Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.

Bir gazeteye konuşan Bakan Selçuk, "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

Bakan Selçuk temel derslerin de aşamalandırılacağını belirterek, "Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak." diye konuştu.

'KIRMIZI TEBEŞİR' MOBİL UYGULAMASI GELİYOR

Bakan Selçuk öğretmenlere şiddete karşı sosyal medya hesabından önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Selçuk, "Bu ülkenin geleceğini hazırlayan öğretmenlere, eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu’nda ve ilgili mevzuatta yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasında işbirliği başlattık." dedi.

Bakan Selçuk şöyle devam etti:

"Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına kolluk kuvvetleri ve yetkililer tarafından hızlı müdahalenin sağlaması için KIRMIZI TEBEŞİR mobil uygulama sistemi oluşturduk ve yaygınlaşması için çalışmalar başlattık.

Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına bakanlığımızca hukuki destek sağlanacağı gibi, şikâyete gerek duyulmaksızın yasal sürecin bakanlığımızın ilgili birimlerince takip edileceği bir yapı kurduk. Okullarda yaşanan şiddet olayları okul ortamını, öğrenci ve öğretmen motivasyonunu olumsuz olarak etkilemektedir. Eğitimciye yönelen şiddetin son bulması için konuyu bizzat takip ediyor ve toplumumuzdan bu konuda sonsuz destek bekliyorum."