Bakan Soylu, teslim olan terörist sayısını açıkladı

Bakan Soylu, teslim olan terörist sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, insansız hava aracına yeni yazılım geliştirdiklerini belirterek, teröristlerin dağlarda yürümesinin dahi mümkün olmayacağını söyledi. Soylu, "2019'da teslim olan PKK'lı terörist sayısı, 42.olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu, teslim olan terörist sayısını açıkladı

PKK ile mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, eskiden örgüte yıllık katılım rakamlarının binlerle ifade edildiğinin altını çizdi. Soylu, "2017 ve 2018 yıllarında toplam 294 kişi PKK'ya katılmış. Teslim olanların sayısı ise 2017 ve 2018 yıllarında toplam 800 kişi. Bu teslim olan 800 kişinin de 350 kişisini aileleriyle konuşarak ikna yöntemiyle getirdik. 2019'da teslim olan PKK'lı terörist sayısı 42. Bunların 27'sini ikna ederek getirmişiz. Ellerinde olanı dahi koruyamıyorlar, 700 kişi kaldı dağ kadrolarında. Bu hali sağlayan, verdiğimiz mücadelenin büyüklüğüdür. Biz terörle sadece kolluk mücadelesi veriyor değiliz, stratejiyi değiştirdik. Terörizmle de mücadele ediyoruz. Terörü besleyen tüm unsurlarla mücadele ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, insansız hava aracına (İHA) yazılım geliştirdiklerini belirterek, bundan sonra teröristlerin dağlarda yürümesinin dahi mümkün olmayacağını, kafalarını bile çıkaramayacaklarını kaydetti.