Doktorlara “Giderlerse gitsinler”, Suriyelilere “Hiçbiri gitmesin”. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Doktorlara “Giderlerse gitsinler”, Suriyelilere “Hiçbiri gitmesin”. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayrama giden Suriyeliler konusuna “Suriyelilerin bayramda ülkelerine gitmelerine izin verilmeyecek” diyerek son noktayı koydu. Soylu'nun Suriyelilerin gitmelerine verilmeyeceğini açıklaması akıllara ülkenin yetişmiş doktorları için sarf edilen “Giden gitsin” sözlerini getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler sonrası sığınmacıların bayramda ülkelerine gidebilmeleri gündem olmuştu. Konu hakkında aynı gün bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var." demişti.

"4 BAYRAMDIR GİDİŞLERİ KISITLAMIŞTIK"

Konuyla ilgili bugün katıldığı canlı yayında daha net konuşan Soylu, "Yaklaşık 4 bayramdır pandemi nedeniyle bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Önceki bayramlarda da gitsinler, güvenli bölgedeki yaşamı görsünler istemiştik. O gidenlerin yüzde 60''ı orada kaldı." dedi.

BAYRAM İZNİ YOK

Bayramlarda bölgeye gidenlerin sayısının çok olmadığını belirten Soylu, "Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

DOKTORLARA “GİDEN GİTSİN” DENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayında maaşların azlığı konusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini ifade edip, “Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir.” demişti.

 

İlgili Haberler