Bakan Varank’tan yerli otomobil açıklaması

Bakan Varank’tan yerli otomobil açıklaması
TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin otomobili tersine beyin göçünü de ciddi manada teşvik etti.. Küresel tecrübesi olan genç mühendislerimiz, yazılımcılarımız, yöneticilerimiz; yurt dışındaki işlerini bırakıp Türkiye'nin otomobili için vatanlarına döndüler” dedi

TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobile ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye'nin otomobilini milletin beğenisine sunduk” diyen Varank, fabrikanın temellerinin atıldığını hatırlatarak, "Otomobillerin artık sadece ulaşım aracı olmaktan çıkıp elektrikli, otonom, ağa bağlı ve akıllı cihazlara dönüştüğü bu dönemde TOGG, Türkiye'nin gururu oldu. Türkiye'nin otomobili tersine beyin göçünü de ciddi manada teşvik ediyor. Küresel tecrübesi olan genç mühendislerimiz, yazılımcılarımız, yöneticilerimiz yurt dışındaki işlerini bırakıp Türkiye'nin otomobili için vatanlarına döndü” dedi.