Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama

Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, OHAL ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Bakan Kaya hakkında ortaya çıkan Bylock iddialarına da cevap verdi.

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) toplanması sonrası gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı kararlarıyla ilgili Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklama yaptı. 

“OHAL’İN ÜÇ AY DAHA UZATILMASI KARARA BAĞLANDI”

Milli Güvenlik Kurulu’nun özel bir gündemle toplandığını ifade eden Bozdağ OHAL’in uzatılmasına ilişkin şunları kaydetti:

“Süresi dolmak üzere olan Olağanüstü Hal’in uzatılıp uzatılmaması hususunu değerlendirdi ve değerlendirme sonucunda Olağanüstü Hal’in üç daha uzatılması hususunu Bakanlar Kurulu’na tavsiye etti. Arkasından Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulumuz, FETÖ, PDY, PKK, KCK, DHKP-C, DEAŞ ve bilumum terör örgütleri ile daha etkin mücadele etmek maksadıyla hızlı karar almak, alınan kararları hızlı uygulamak OHAL’i gerekli kılan şartların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak, demokrasimizin, hukuk devletinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması maksadıyla, alınan tedbirlerin devamını temin etmek maksadıyla OHAL’in üç ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır ve alınan karar Bakanlar Kurulu kararı, Türkiye Büyük Millet Meclis’i Başkanlığı’na gönderilmiştir.

"BAKAN VE EŞİ HAKKINDAKİ İDDİALAR"

Bozdağ, konuşmasında Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı’nın eşi ile ilgili ortaya çıkan iddialara da değindi. Bakan Kaya hakkında bir televizyon kanalında iftirada bulunulduğunu dile getiren Bozdağ, “Bir defa bu iftirayı yapanları ve bu iftiranın dillendirilmesine zemin hazırlayanları buradan şiddetle ve nefretle kınadığımı açıkça ifade etmek isterim. Bu çok açık bir itibar suikastıdır. Bu çok açık bir hukuksuzluktur, bu çok açık bir iftiradır ve bu çok açık bir ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Bakan Kaya’nın avukatlarının Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirerek, “Fatma Betül Sayan Kaya, FETÖ ile mücadele konusunda hükümetimiz içerisinde ve dışarısında her zaman dirayetiyle temayüz etmiş birisidir. Boşanma söz konusu değildir. Eşi ile ilgili söylenenler de birer iftiradır ve bu iftirayı dillendirenler büyük bir suç işlemişlerdir, büyük bir vebal altındadırlar. Onun için onları buradan bir kez daha telin ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

EMNİYET: "BYLOCK KULLANICISI OLDUĞU İDDİASI ASILSIZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda yer alan iddiaların, gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik ve tamamen asılsız olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün şifreli haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadele kararlılığında hedef saptırmaya yönelik gayretler olduğu belirtildi.

Kişi, kurum ve makamları yıpratma amacıyla yine bu yönde çalışıldığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçek dışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır."

Açıklamada, "FETÖ ve tüm terör örgütleriyle mücadelemiz bütün hedef saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir." ifadelerine de yer verildi.