Balkonda tanıştılar, çatıda evlenecekler, korona evliliği

Balkonda tanıştılar, çatıda evlenecekler, korona evliliği
İtalya’da karantinada balkonda tanışan ve yüz yüze görüşebilmeleri haftalar sonra mümkün olan çift evleneceklerini duyurdu.

NTV’de yer alan habere göre, korona virüs salgını kendi şartlarında bir evlilik yarattı. İtalya'da salgının ağır geçtiği günlerde karantina nedeniyle balkonda tanışan çift evleneceklerini duyurdu.

Ülkenin Verona kentinde moral için düzenlenen balkon konserleri sırasında birbirini gören çift sosyal medyada iletişime geçti. Bir süre sosyal medyada ve telefonda sohbet eden Michele D'Alpaos (38) ve Paola Agnelli (40) yüz yüze görüşebilmek için karantina kurallarının esnetilmesini bekledi. İlk kez mayıs ayında yan yana gelen çift evlenme kararı aldı.

dcyf056hjumtcach6oqt9q.jpg

Michele D'Alpaos yaşadığı binanın üstüne Paola pankartı asınca çift sosyal medyada ünlenmişti. D'Alpaos evlilik duyurusunda binalarının çatı katında bir tören düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

İtalyan çiftin ömürlerinin çoğunda komşu olarak yaşadıkları ama hiç tanışmadıkları belirtildi.

Çift için modern Romeo ve Juliet benzetmesi yapıldı. İngiliz yazar William Shakespeare'in en bilinen eserlerinden Romeo ve Juliet de İtalya'nın Verona kentinde geçiyordu.