Balyoz Davası'nda müebbet talebi

Balyoz Davası'nda müebbet talebi
TSK'ya yönetlik Balyoz kumpasında hakim karşısına çıkan FETÖ bağlantılı 50 hakim ve savcı hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10 yıldan 37 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

FETÖ bağlantılı 50 hakim ve savcının hakim karşısına çıktığı Balyoz Davası'nda savcılık makamının sanıklar hakkında istenilen cezalar belli oldu.

Savcılık, aralarında firari Fikret Seçen, Mehmet Karababa, Mehmet Berk’in de bulunduğu 50 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10 yıldan 37 yıla kadar değişen hapis cezaları talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 113 müşteki yer aldı. Davanın yargılaması Yargıtay’da yapılacak.

İddianamede, şüpheli hakim ve savcıların TSK mensuplarına karşı hazırlanan kumpasın hayata geçirilmesi için FETÖ’ye mensup kolluk görevlileri ve kişiler ile fikir ve eylem birliği içerisinde, planlı ve sistematik şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ye itibarını bozacak nitelikte eylemlerde bulundukları belirtildi.

İddianamede şüphelilerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst düzey subaylarının tasfiye ederek yerlerine FETÖ üyesi subayların yerleştirilmesine, bu subayların da 15 Temmuz 2016’da Anayasal düzen ve meşru hükümete karşı darbe girişiminde bulunduğuna vurgu yapıldı.