Barış Manço, 21. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Barış Manço, 21. ölüm yıl dönümünde anılıyor
Usta sanatçı Barış Manço, vefatının 21. yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Manço'nun müzeye çevrilen Kadıköy Moda'daki evi hayranları tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

Usta sanatçı Barış Manço, vefatının 21. yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Manço'nun Kadıköy Moda'da bulunan evi, usta sanatçının ölüm yıl dönümünde hayranlarından büyük ilgi gördü. Anadolu rock müziğinin efsane isminin evi sevenleri tarafından ziyaret edilerek, ondan kalan hatıraları görme şansına sahip oldu.

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, sevenleri, müzisyenler ve müzikseverlerin bir araya geleceği kendi adını taşıyan vapurla yarın düzenlenecek özel seferle anılacak.

"BARIŞ SEVERLER" BİR ARAYA GELECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Şehir Hatları, 2 Şubat 2020 Pazar günü düzenleyeceği ücretsiz seferle, ünlü sanatçının sevenlerini buluşturacak. Lale Manço Ahıskalı, Doğukan Manço ve Batıkan Manço ev sahipliğinde gerçekleşecek olan vapur buluşmasında, 7’den 77’e “Barış Severler” bir araya gelecek.

Kadıköy–Beşiktaş iskelesinden 10.30’da, Beşiktaş-Kadıköy iskelesinden de 11.00’da hareket edecek olan Barış Manço Vapuru, 12.00’da Kanlıca İskelesine yanaşacak. Kabir ziyaretinin ardından dönüş yoluna geçecek vapurda Manço’nun ailesi, dostları ve sevenleri sanatçının eserlerini hep birlikte seslendirecek.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul´da doğdu. Sahnelerle ilk kez 1958 yılında Galatasaray Lisesi´nde öğrenciyken tanıştı. Galatasaray Lisesi´ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini tamamlamak için Belçika´daki 'Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi´ne gitti. Grubu 'Kurtalan Ekspres' ile beraber Türkiye´de ve yurtdışında birçok ülkede konserler verdi. Yaptığı 200´den fazla beste sayesinde 12 altın ve 1 platin albüm kazandı.Gittiği ülkelerden topladığı 310 adetlik fotoğraf makinesi koleksiyonu bulunmaktaydı. Bu koleksiyonunu ölmeden önce Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Cağaloğlu'nda bulunan Basın Müzesi'ne bağışlamıştır. 31 Ocak 1999 gece saat 23:30 civarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da hayatını kaybetti.Daha önce 1983 yılında bir kalp spazmı geçirmişti. 1991 yılında Devlet sanatçısı unvanı aldığından dolayı cenazesi için devlet töreni düzenlendi. Bu töreni TRT, Kanal D ve Kanal 6 canlı olarak kesintisiz yayınladı.STV ve Star televizyonları Manço Köşk'ten sevenlerinin düşüncelerini gün boyunca aralıksız paylaştı.

3 BİNDEN FAZLA ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Ayrıca Star TV vefatın hemen öncesinde çekilen bir röportaj yayımladı.3 Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi, akabinde Levent Camisi'nde cenaze namazı kılındı ve Kanlıca'daki Mihrimah SultanMezarlığı'nda toprağa verildi. Mezarına "Gesi Bağları" yorumundan ötürü Kayseri'nin Gesi beldesinden getirilen toprak da kondu.Ölümünün duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bazı siyasetçiler başsağlığı mesajı yayınladılar. Müzik ve televizyon hayatında üç binden fazla ödül almıştır. Bu ödüller Barış Manço Evi'nde sergileniyor.