Barış Terkoğlu Mehmet Eymür'ün MİT'teki sırlarını açıkladı! Uzaydan değil, mahkeme dosyasının içinden çıkarttı

Barış Terkoğlu Mehmet Eymür'ün MİT'teki sırlarını açıkladı! Uzaydan değil, mahkeme dosyasının içinden çıkarttı
Barış Terkoğlu, ifşalarıyla bir kere daha Türkiye gündemine oturan eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün sicili yazdı.

DEFALARCA TASFİYE EDİLDİ

Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde, Eymür’ün MİT’ten defalarca tasfiye edildiğini hatta kurumla mahkemelik olduğunu hatırlattI. Eski istihbaratçının CHP’li Nurettin Karsu’nun evinin basılmasından Alaattin Çakıcı’nın eşi Dündar Kılıç’ın öldürülmesine kadar birçok olayla ilişkilendirildiğini hatırlatan Terkoğlu, Eymür’ün aldığı cezaların hiçbirinin “istihbaratçılıkla ilgili” olmadığını vurguladı.

ABD’NİN “İYİ ÇOCUĞU”

Eymür’ün, ABD Savunma Bakanı William Taft’ı “randevusu yok” diye kapıdan çeviren ve ABD’nin Irak’a askeri müdahale projesine karşı çıkan eski Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ’un itibarsızlaştırılması operasyonunda da başrolde olduğunu belirten Terkoğlu, eski istihbaratçının karıştığı olaylardan sonra Washington temsilcisi atandığına ve buradaki görevinden alındıktan sonra da Türkiye’deki yeni görev yerine dönmek yerine ABD’de yaşamaya devam ettiğine dikkat çekti.

KUMPASIN DA İÇİNDE

Terkoğlu, Eymür’ün açtığı davada MİT’in yaptığı savunmayı da yayınladı. Buna göre, MİT, Eymür hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Müsteşarlık tarihinde, teşkilat metot ve prensiplerine bu derece uyumsuz bir başka personel bulunmadı. Kurumu ve devleti zor durumda bırakacak tutum ve davranışlarını sürekli olarak tekrarladı.”

Eymür’ün Tuncay Güney üzerinden Ergenekon kumpasına dahi dahil olduğunu belirten Terkoğlu, “Kısacası Eymür, son 40 yılın her karanlık olayının aktörlerinden biriydi. Devletin hep içinde oldu, “ifşa” diyerek rakiplerine operasyonlar yaptı. İşkence, cinayet, kumpaslar onun elinin altından geçti. Ama birilerinin “iyi çocuğu” olarak hep korundu. 15 Temmuz için “Raydan çıkmış bir MİT çalışması” ifadesini kullandığında dahi AKP medyası suskunlukla geçiştirdi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler