Define avcısı askerler tutuklandı

Define avcısı askerler tutuklandı
Bartın’ın Amasra ilçesinde tarihi yol anıtında kaçak kazı yaparken yakalanan 2’si askeri, 1’i kamu personeli toplam 4 kişi tutuklandı.

İHA''nın haberine göre, Bartın’ın Amasra ilçe merkezine 4 kilometre mesafede yer alan ve Roma döneminde yapılan 2000 bin yıllık tarihe sahip Kuş Kayası Yol Anıtı ile aynı bölgede yer alan ve aynı dönemde yapıldığı değerlendirilen Tarihi Yol Anıtı''nda kaçak kazı yapıldığı tespit edildi.

Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Savrankaya Tepesi olarak bilinen bölgede operasyon yaptı. Jandarma, Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığında Görevli Bçvş, S.Ç., Uzm. Çvş. N.D., Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumunda şoför olarak görevli Y.Y. ve M.A. isimli şahısları suçüstü yakaladı.

Yoğun kar yağışı altında ve gündüz saatlerinde gerçekleştirilen kaçak kazı sırasında tarihi yol anıtının delici aletlerle tahrip edildiği görülürken yapılan aramalarda; tabanca, el jeneratörü, dedektör, matkap, elektrikli fünye, merdiven, balyoz, çekiç, kazma ve kürek gibi kazı malzemeleri ele geçirildi.

Bçvş, S.Ç., Uzm. Çvş. N.D., Y.Y. ve M.A. isimli şahıslar jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.