Başakşehir-Göztepe 0-2 (Maç özeti)

Başakşehir-Göztepe 0-2 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir, evinde Göztepe'ye 0-2 yenildi. Başakşehir şampiyonluk yolunda büyük yara alırken, Galatasaray, Konya'da galip gelirse liderliğe ortak olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir, evinde Göztepe'yi konuk etti. Kümede kalma yarışı veren İzmir temsilcisi, Başakşehir'i 2-0 yenerek İstanbul ekibine şampiyonluk yolunda büyük darbe vurdu.

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 30. hafta maçında Medipol Başakşehir, sahasında Göztepe'yi konuk etti. Son iki haftada deplasmanda Beşiktaş'a kaybeden, Çaykur Rizespor'la sahasında berabere kalan Turuncu-Lacivertli ekip, düşme korkusunu derinden hisseden Göztepe'ye 2-0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.

Son 5 haftada gol atamayan Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri Cameron Jerome ve Deniz Kadah kaydederken, Sarı-Kırmızılı ekip puanını 30'ya yükseltti.

Galibiyet hasretini 3 maça çıkaran Medipol Başakşehir, bu sonuçla ligde 4. yenilgisini aldı. İstanbul ekibi, 62 puanla ve maç fazlasıyla ikinci Galatasaray'ın 3 puan önünde kalmaya devam etti.

MAÇ ÖZETİ

Göztepe 7. dakikada skorda üstünlüğü ele geçirdi. Sol kanattan gelişen atakta içeriye çevrilen top, penaltı noktası üzerinde Cameron Jerome'un önünde kaldı. İngiliz forvet tek dokunuşla skoru 1-0'a getirdi.

13. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Robinho, sert ve düzgün bir plaseyle kaleyi yokladı ancak top az farkla dışarı gitti.

Başakşehir'de 20. dakikada İrfan Can Kahveci, uzaklardan kaleyi yokladı ancak top farklı şekilde sahayı terketti.

21. dakikada Visca'nın ceza sahası içerisinde kale ağzına çevirdiği topa Wallace Reis dokundu ve top tehlikeli bir şekilde kalenin hemen üstünden kornere gitti.

30. dakikada Robinho, ceza sahası içinde sol çapradan kaleyi yokladı ancak top ters taraftan auta gitti.

38. dakikada Eljero Elia savunma arkasına sarktı. Topla buluşan Hollandalı futbolcu, Beto'nun yanından topu filelere yolladı ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

45. dakikada Medipol Başakşehir, Visca'nın ayağından bir gol buldu, ancak ofsayt gerekçesiyle bir kez daha iptal edildi.

İlk yarı sona erdi. *** İkinci yarı başladı.

Başakşehir'de Eljero Elia'nın yerine Emmanuel Adebayor oyuna dahil oldu.

57'de Mossoro'nun yerine Napoleoni oyuna girdi.

61. dakikada İrfan Can Kahveci sol kanattan topu taşıdı. İçeriye doğru çevirdiği topta Robinho penaltı noktası üzerinden kaleye vurdu ancak Beto müthiş bir refleksle topu kornere tokatladı

69. dakikada İrfan Can, ceza sahası içinde sağ ayağıyla şutunu attı ancak top auta gitti.

71'inci dakikada İrfan Can'ın yerine Bajic oyuna girdi.

74.dakikada Napoleoni'nin ceza sahası içinde çaprazdan çektiği şut Beto'nun kucağında kaldı.

76. dakikaa Caiçara, Serdar Gürler'i kontra atak esnasında orta alanda durdurdu ve maçtaki ilk sarı kartı gördü.

78. dakikada Beto kalesinde bir kez daha devleşti. Robinho, savunma arkasına atılan topa hareketlendi. Brezilyalı yıldız, topu yere çarptırarak kafa vuruşunu yaptı. Ancak Portekizli eldiven harika bir kurtarışa daha imza attı.

85. dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Sarı-Kırmızılı ekip kontra atak şansı bulurken, Deniz Kadah yaklaşık 60 metre top sürdü. Deneyimli futbolcu Mert Günok'un yanından topu filelere gönderdi: 0-2.

Karşılaşma 2-0 Göztepe üstünlüğüyle sona erdi.