Başakşehir zirvede tek başına

Başakşehir zirvede tek başına
Spor Toto Süper Lig’de Başakşehir deplasmanda Akhisarspor’u 3-0 mağlup etti. Turuncu beyazlılar, bu skorla puan farkını sekize çıkardı.

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında lider Medipol Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor’u 3-0 mağlup etti. Medipol Başakşehir’in golleri Epureanu, Robinho ve Demba Ba geldi. Demba Ba ve Robinho, Medipol Başakşehir forması altında ilk gollerini atmış oldular. En yakın rakibi Galatasaray’ın Alanya deplasmanından berabere döndüğü haftayı galibiyetle kapatan Medipol Başakşehir, sekiz puanlık farkla zirvede yalnız kaldı.

Abdullah Avcı’nın öğrencileri, düşme hattından kurtulmaya çalışan rakibi karşısında golleri ilk yarıda buldu. İkinci yarıda oyunu kontrol eden ve tempoyu düşüren Medipol Başakşehir, üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Abdullah Avcı, yeni transfer Demba Ba’ya maçın son 12 dakikasında görev verdi. Demba Ba Arda Turan’ın yerine oyuna girdi. Demba Ba, ilk kez sırtına geçirdiği Medipol Başakşehir formasıyla uzatmada golle tanıştı. Visca’nın pasını iyi değerlendiren Demba Ba, topu ağlara göndererek Türkiye’de Beşiktaş ve Göztepe’nin ardından Medipol Başakşehir formasıyla da gol atmış oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında ve sonunda Medipol Başakşehir kalesinde baskı kuran Akhisarspor, kaleci Mert’i geçmeyi başaramadı. Akhisarspor’un bulduğu bir gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında iptal edildi. Karşılaşmanın 53. dakikasında sol kanattan Güray’ın ortasında top doğrudan uzak direk dibinden kaleye gitti ancak Manu’nun pozisyonunun ofsayt olması sebebi ile bu gol geçersiz sayıldı. Akhisarspor futbolcuları bu karara uzun süre itiraz ederken, tribünlerden de hakem Hüseyin Göçek’e tepki yağdı.

Bu galibiyetle puanını 44 yapan Medipol Başakşehir, 36 puanlı Galatasaray’ın sekiz puan önünde haftayı lider tamamladı. 17 puanda kalan Akhisarspor ise ligin dibinden kurtulamadı.